Extra reisverzekering


Ga bij het regelen van een reisverzekering na of er uitsluitingen zijn voor bestaande ziekten of handicaps. Meestal is dit trouwens niet het geval. Gebruik je een rolstoel of bijvoorbeeld krukken, controleer dan of deze zijn meeverzekerd en tot welk bedrag. Meestal vallen deze wel onder de bagagedekking van je reisverzekering. Echter vaak kunnen kostbaarheden maar tot 3000 euro verzekerd worden! Dat is voor een rolstoel meestal niet genoeg. Overleg dus altijd van te voren met je (reis)verzekering. Overigens zijn vliegmaatschappijen vaak maar voor een klein deel verantwoordelijk voor schade die je rolstoel tijdens de reis oploopt. Dat heeft te maken met het maximale gewicht aan bagage dat je eigenlijk maar mag mee nemen. Tref dus zelf zoveel mogelijk voorzorgmaatregelen om je rolstoel te beschermen tijdens de reis! Lees hierover meer bij vliegreizen met een rolstoel. Wanneer je een bruikleenrolstoel hebt via de WVG neem dan contact op met je gemeente en vraag of je rolstoel ook in het buitenland verzekerd is.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Juridisch Steunpunt chronisch zieken en gehandicapten (Stichting de Ombudsman): Op werkdagen van 10.00-13.30 uur: 035 - 6 722 666

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!