Kamperen


Weggaan wannneer jij wilt! Met een caravan of camper kan dat. Je neemt immers je eigen huisje mee. Met je eigen aanpassingen.

 

Caravan
Wiersema Campers heeft een caravan die je helemaal zelf kunt inrichten. Gewoon zoals het voor jou het meest praktisch is. Op hun website vind je geen specifieke info over toepassingen voor mensen met een handicap maar je kunt ze bellen, want mogelijkheden zijn er zeker. Een ander bedrijf wat o.a caravanaanpassingen levert is Mobiel Prototypebouw.

 

Kampeerweekend
Kampeerervaringen kan je delen bij Stichting handicamp, jaarlijks organiseren zij ook een kampeerweekend. Je kan dan bij elkaar 'binnen' kijken en ideetjes opdoen! Het handicamp weekend 2007 vindt plaats op 1, 2 en 3 juni op Camping "De Zanding" in Otterlo. Als je deel wilt nemen aan het weekend kun je naar de site gaan om een inschrijfformulier te downloaden. Tijdens het "Handicamp weekend" is er meestal een open dag. Iedereen die ge´nteresseerd is in kamperen met een handicap is van harte welkom (je hoeft je hiervoor niet aan te melden).

Op de site van Handicap Info en Advies kun je ook veel informatie over kamperen vinden.

 

Camping "De Ruimte" Strobbbenweg 23 8251 PX Dronten.

Camping De Ruimte is een 4-sterren ANWB camping met 100 plaatsen. De camping is 100% aangepast voor mensen met een beperking. De camping heeft het ITS symbool, heeft aangepast spel- en speelmateriaal, een recreatieprogramma op maat en legio extra voorzieningen. Zo hebben we bijvoorbeeld 4 aangepaste badkamers, douchestoeltjes en douchestretchers, rolstoeltoegankelijke kampeerbungalows en bungalowtenten, een ligschommel, een rolstoelwip, een bakfiets waar een rolstoel in past, tandems en een aangepast speelbad.
Feitelijk zijn wij de enige "normale" camping die volledig, maar dan ook echt volledig aangepast is. In samenwerking met de thuiszorg worden ontbrekende hulpmiddelen of zorg (gratis) verstrekt.
 
Op de site van camping de ruimte kunt u meer informatie vinden.
 
Tekst geplaatst/gewijzigd op: 28-03-2007

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!