Muziekinstrumenten


Altijd al willen drummen? Of ga je voor een dwarsfluit? Het goed kunnen bespelen van een muziekinstrument kost effe wat tijd. Je moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Wanneer je een handicap hebt is het soms lastig om een instrument te kiezen. Omdat je onvoldoende kracht in je armen hebt bijvoorbeeld.

 

Aangepast muziekinstrument
Maar wist je dat ook muziekinstrumenten op jou zijn aan te passen? Er zijn verschillende bedrijven die aangepaste muziekinstrumenten maken. Zo is er de Fluitstudio die allerlei blaasinstrumenten op maat maakt en Stiggelbout Slagwerk maakt slagwerk op maat. De Stichting Muziekotheek leent aangepaste muziekinstrumenten uit en verleent financiele steun voor het aanpassen van muziekinstrumenten. My Breath My Music wordt geleid door Ruud van der Wel, hij is werkzaam in een revalidatiecentrum in Rotterdam. Hij is 5 jaar geleden begonnen met muziek maken met gehandicapten. De grootste doelgroep zijn kinderen en volwassenen met een spierziekte. Als je graag een instrument wilt bespelen, maar je hebt beperkingen, kun je voor meer informatie op de website terrecht.

 

Muziek maken
Op de website Rock & Rolstoel Producties vindt je heel veel informatie over onder ander muziek maken. Rock & Rolstoel Producties maakt theater-, muziek- en televisieproducties met jongeren met en zonder beperking. Je kan hier bijvoorbeeld een flimpje bekijken van jongeren die samen met een danseres een dans hebben gemaakt, waarin ook hun robotarmen een belangrijke rol hebben.

 

Meer info
Er zijn allerlei manieren om een muziek instrument met speciale knoppen, kastjes en zelfs ultra sonische signalen (soundbeam) te bespelen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rudo Slager of Alex Hansen, zij zijn muziekdocenten op de Deel in Arnhem (tel. 026-3526850). Ze kunnen je ook helpen bij het zoeken naar financieŽn voor de (dure) intrumenten en aanpassingen. 


Tekst geplaatst/gewijzigd op: 18-06-2008

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!