Naar buiten


Zin om lekker de natuur in te gaan? Denk dan eens aan de volgende adresjes.

 

Websites

 

Wandelroutes voor rolstoelgebruikers
On Track werd opgericht met als doel een netwerk van wandelingen en fietsroutes te beschrijven vanaf hotels en campings die middenin de natuur lagen. De ANWB ontdekte On Track in 1996, met als gevolg dat de ANWB ruim 6 jaar de routes van On Track exclusief op haar eigen site heeft gebruikt. Op de site van On Track vind je ook routes die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Ook op rolstoelroute staan wandelroutes die goed te doen zijn voor rolstoelgebruikers.

 

Natuur zonder drempels
Wandelen, picknicken? In de brochure Natuur zonder drempels staan verschillende toegankelijke routes door heel Nederland uitgestippeld. Bel voor de brochure naar 030 6926111 of bezoek de website!

 

Jutter
Een strandwandeling maken is niet bepaald gemakkelijk met je rolstoel. Inmiddels kent vrijwel iedereen die geweldige Jutter stoelen met die grote gele banden waarmee dat wèl kan. Maar waar háál je ze?? De organisatie Off The Road Wheel System heeft een lijst opgesteld met uitleenpunten van de Jutter!

 

Traxioten
De Traxioten spreken 2 a 3 keer per jaar af om tochten door de natuur te maken. Voorwaarde is wel dat je een Trax hebt! Een Trax is een super rolstoel die bijna elke ondergrond aankan. Meer weten over de Traxioten? Kijk dan op hun website.

 

Scootmobielroutes Drenthe
De Drentse VVV in Gieten heeft 6 scootmobielroutes van elk 20 km uitgezet. De routes gaan door mooie natuurgebieden en langs de bekende hunnenbedden. Ze lopen grotendeels over fietspaden en schelpenpaden zonder hobbels en kuilen en met voldoende horecabedrijven in de buurt om een rustpauze in te lassen. Meer info: VVV Gieten, tel. 0592 265870

 

Locaties 

 

Struintochten door de Millingerwaard
In de Millingerwaard (bij Nijmegen) worden struintochten georganiseerd. Door de speciale off the road rolstoelen kan eigenlijk iedereen mee! De tochten duren ongeveer 2 uur. Je 'loopt' zoveel mogelijk via koeienpaadjes, door het ooibos, langs moerassen en je gaat zeker ook naar het Waalstrand. Er gaan verrekijkers, loepjes en andere materialen mee, dus laat je verrassen door wat er op je pad komt!

Je kan ook zonder gids het terrein in. In het Wilderniscafé staan de off-the-road rolstoelen op je te wachten! Je kunt ze voor € 5,- huren en krijgt tevens een beschrijving voor een aanbevolen route mee (legitimatie verplicht). Om teleurstelling te voorkomen kan je wel beter even vooraf de struinstoel reserveren bij het Wilderniscafé.
Meer info: Marry Hurenkamp 06 - 53 928 938, wildernisopmaat@stichtingark.nl of www.wildernisopmaat.nl

 

Natuurgebied de Manteling
Het natuurgebied de Manteling bij Oostkapelle is toegankelijk gemaakt voor mensen met een functiebeperking. Het stuk natuur rondom het kasteel Westhove, de bosvijvers en de duinen is sinds kort rolstoelvriendelijk. Zo is de picknicktafel hoger en breder dan normaal zodat er ook een rolstoel onder kan. Verder zijn er rustpunten voor iemand die moeilijk loopt, leuningen aan de bruggetjes en een fatsoenlijke verharding zodat rolstoelers zonder hindernissen bij de bosvijvers, het kasteel, het museum en de duinen kunnen komen.

 

Limburg
Wandelen in Limburg? Bestel dan de speciale (rolstoeltoegankelijke) wandelroutes van De Limburgse Wandelsport Bond.

 

Kasteeltuinen Arcen
De kasteeltuinen in Arcen is een 32 ha groot landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel. Het is het grootste bloemen- en plantenpark van de Benelux met een grote diversiteit aan tuinen zoals het Rosarium, het Sparrenbos en de Oosterse tuinen. Het park is goed toegankelijk voor rolstoelen, alle paden zijn verhard.

 

 

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 24-02-2014

 

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!