Pekoenja


Pekoenja is het jongerenfonds van de Stichting Kinderpostzegels Nederland dat jongerenactiviteiten ondersteunt onder het motto 'Wat jij wil, kan!'. Jongeren tussen de 12 en 22 jaar die een activiteit willen opzetten voor andere jongeren, kunnen bij Pekoenja geld aanvragen. Bijvoorbeeld voor een debatavond, talentenjacht, basketballes of een multiculturele kerstmusical.

 

Een activiteit moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet het idee bedacht zijn door de subsidieaanvragende jongeren en moeten deze de activiteit zelf uitvoeren en afronden. Verder moet het een echte doe-activiteit zijn met een maatschappelijke meerwaarde. Een skatebaan aanleggen of een weekendje weg met vrienden behoort dus niet tot de opties.

 

De binnengekomen subsidieaanvragen worden gescreend door een aantal jongeren, de Pekoenja-assistenten. Zij brengen een advies uit aan een commissie die de aanvragen beoordeelt. De jongeren bemensen ook een telefonische helpdesk en geven zo advies en begeleiding aan jongeren die een subsidieaanvraag willen indienen.

 

Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van Pekoenja: www.pekoenja.nl. Of bel op donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur naar de helpdesk: (071) 523 43 55.

 

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 25-02-2005

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!