Sledgehockey


Sledgehockey, ook wel ijssleehockey genoemd is ijshockey op ijssleetjes. Voor sledgehockey wedstrijden gelden dezelfde spelregels als voor het reguliere ijshockey. IJssleehockey kan zowel door invalide als valide sporters beoefend worden. IJssleehockey wordt gedaan op een speciale slee en je beweegt je voort met prikstokken. De bovenkanten van de prikstokken worden gebruikt als hockeystick.

 

De spelers zitten vastgegespt aan hun slee en moeten over een redelijke armfunctie beschikken. Sledgehockeyers moeten over een redelijke bovenarmfunctie beschikken. In de praktijk zijn dat sporters met bijvoorbeeld: spina bifida, spasticiteit, een spierziekte, een dwarsleasie of een amputatie. Algemene informatie over ijshockey vind je op de site van de Nederlandse IJshockeybond. In Amsterdam is Sledgehockey vereniging Amsterdam Huskies actief.   

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!