Sport, waar begin ik aan?


Niet iedereen houdt van sport, niet iedereen is even sportief, maar toch sport kan vaak erg leuk zijn. Het belangrijkste van sporten is dat jij je er lekker bij voelt. En of dat dan schaken, roeien, hockey of dansen is, op topniveau of om een gezellige avond te hebben, het maakt niet uit!

 

Waarom eigenlijk?
Sport, en dat geldt eigenlijk voor alle hobby's, heeft ook een sociale functie. Je ontmoet anderen, met of zonder handicap, en maakt wellicht nieuwe vrienden. Daarnaast is bewegen voor de meeste mensen met een spierziekte best goed. En niet alleen voor de spieren, maar ook voor je algehele conditie en je ademhaling. Je moet soms alleen even zoeken welke sport mogelijk is en bij je past. Als je een progressieve aandoening hebt, kan het moeilijk zijn om te accepteren dat de manier van sporten van 'vroeger' niet meer mogelijk is. Maar het zou jammer zijn als je om die reden helemaal stopt met sporten.

Drempelvrees
Misschien heb je last van drempelvrees. Bedenk dan dat vrijwel iedereen die zich aansluit bij een club, zich de eerste keer niet meteen honderd procent op zijn gemak voelt. En als je twijfelt of je lichaam het aan zal kunnen, praat er dan over met je arts of therapeut. Dat is sowieso aan te raden en misschien hebben ze nog wel tips voor je.

 

 

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!