Vakantieadressen Nederland


Zin om een paar dagen weg te gaan in eigen land? Er is in Nederland een groot assortiment accomodaties. Hier heb je een lijst van een aantal vakantiehuisjes en hotels. Bij de meeste zal je zelf voor je zorg moet zorgen!

 

Algemeen:

Procrustes
Hier vind je een groot aantal accommodaties binnen en buiten Nederland. Ook vind je er algemene informatie over rolstoeltoegankelijkheid in bepaalde landen. Een erg uitgebreide site!

Noorderzon Vakanties
Op de site van Noorderzon vakanties staan veel aangepaste bungalows en chalets te huur in verschillende delen van Nederland.

 

De vakantiehuizen van het Prinses Beatrix Fonds
Het Prinses Beatrix Fonds heeft tien aangepaste vakantiehuizen, verspreid over het land, allen gelegen in een prachtige omgeving. De huizen zijn geschikt voor een groep/gezin van maximaal zes personen.

 

Adressen per provincie:

Brabant, Overloon, Landal de Vers
Landal de Vers heeft drie aangepaste bungalows gebouwd, ruime 4 persoonshuisjes met een aangepaste badkamer met verhoogd toilet, rolstoel inrijdbare douche en douchestoeltje. Verschillende beugels, en in tenminste 1 huisje wordt een hooglaag bed geplaatst. Je kunt deze huisjes boeken bij Landal maar ook op de site van de Noorderzon Vakanties.

 

Brabant, Sint -Oedenrode, camping De Donkershoeve
De mini-camping is voorzien van de meest voor de hand liggende aanpassingen zoals hoog/laagbedden, tilliften, douche-stoelen en douche-brancards. Er zijn ook een volledig ingerichte bungalowtenten te huur.

 

Drenthe, Norg, Bungalowpark Den en Duin
In de kop van Drenthe, te midden van uitgestrekte bossen en heidevelden, ligt het brinkdorpje Norg. Restaurants, cafés, terrasjes en winkels, afgewisseld met eeuwenoude boerderijen kenmerken de vijf lommerrijke dorpsbrinken. Op tien wandelminuten van de Norger dorpskern ligt bungalowpark Den en Duin. Het bungalowpark heeft een rolstoeltoegankelijke 12-persoons bungalow en twee gedeeltelijk aangepaste 6-persoons+ bungalows.

Drenthe, Roden, Camping Dorado
Camping Dorado is een kleine 3 sterren camping in Drenthe. Er zijn een zestal bungalows waarvan er 3 zijn aangepast. Voor meer informatie over aanpassingen kun je op hun site een informatieblad aanvragen.

 

Drenthe, Westerbork, Landhuis het Timmerholt
Midden in het Drentse landschap ligt Landgoed het Timmerholt. Alle bungalows zijn volledig aangepast aan rolstoelgebruikers, alsmede een van de landhuizen. De bungalows zijn drempelloos, hebben brede deuren en een grote toiletruime met douchehoek (geen douchebak). Het landhuis heeft eveneens een aangepaste badkamer, een slaapkamer met een hoog-laag-bed en een speciale rolstoelsteiger. Het Timmerholt heeft voor minder-valide gasten ook tal van hulpmiddelen beschikbaar, zoals rolstoelen, hoog-laag-bedden, douchestoelen etc. Deze dient u tegelijkertijd met de huur van de bungalow aan te vragen. 

Friesland, Ameland, groepshotel Suudwester
Groepshotel Suudwester ligt aan de rand van Hollum, vlakbij strand, zee en bos. De Suudwester is een volledig aangepaste accommodatie (met o.a. een tillift, hoog/laag bad met badlift en hydromassage, een alarm-indicatie-installatie en verschillende hoog/laag bedden) en is geschikt voor 20 personen.

 

Gelderland, Ellecom, hotel Landgoed Avegoor
Dit 4 sterrenhotel, gelegen in de bosrijke omgeving tussen Arnhem en Zutphen heeft goede kamers voor rolstoelgebruikers. Er zijn verschillende arangementen te boeken. Tel: 0313 430600.

 

Gelderland, Linge fietstrektocht.
Van camping naar camping trekken? Met de fiets, handbike of scootmobiel? De Gelderse Morgen organiseert het! Zowel de campings als de klaargezette tenten zijn geschikt voor rolstoelers. Je bagage wordt vervoerd. Je kunt overigens ook 8 dagen op dezelfde camping verblijven.

 

Groningen, Den Ham, Piloersema Borg, logies
In de verbouwde schuur zijn een paar mooie kamers waar je met rolstoel kunt verblijven. De bibliotheel in de oorspronkelijke borg boerderij is ook de ontbijtkamer waar de gasten met elkaar aan een lange tafel van een lekkerontbijtje kunnen genieten. tel 050 4031362 of piloersemaborg@lauwersland.net

Groningen, Slochteren, logies
Geertsemaheerd is een prachtig pand uit de 18de eeuw met een eigen museum. De kamers op de begane grond zijn geschikt gemaakt voor rolstoelers. Prijs per nacht, per appartement 115 euro. Tel 0598 423860 of info@geertsemaheerd.nl

 

Groningen, Noordbroek, logies.
Het Wapen van Noordbroek is een heel bijzonder adresje! In het hoofdpand is een galerie gevestigd voor moderne kunst. Hier bevindt zich eveneens de ontbijtruimte voor de gasten in de serre aan een ommuurde hof. Bij mooi weer kan ontbeten worden onder de moerbeibomen. In het naastgelegen (verbonden) pand, bevinden zich een atelierruimte en vier logeerkamers: één rolstoeltoegankelijke op de begane grond, grenzend aan een eigen tuin voor de gasten en drie op de verdieping. Iedere kamer heeft een eigen kleurstelling, is modern ingericht en beschikt over een badruimte met toilet. Bij arrangementen kunnen de gasten, in onderling overleg, zelf koken in de goed uitgeruste en welvoorziene keuken. Prijzen vanaf  € 100,- per kamer inclusief ontbijt. 0598 450964 of 06 12500358.

 

Limburg, Arcen, Camping en stacaravans
Vijf-sterren gezinscamping met goede paden en voorzieningen. Er is ook een toegankelijk verwarmd overdekt zwembad. Op de camping zijn ook rolstoeltoegankelijke stacaravans te huur. Met hoog-laag bed en rolstoelonderrijdbaar keukenblok. Contactpersoon: De heer JPA Roemen 043 3622891 (Stichting Dienstverlening Gehandicapten Limburg). 

Limburg, Valkenburg, hotel Schaepkens
Aan de rand van het centrum van Valkenburg ligt dit familiehotel. Op de derde verdieping is een aangepaste badkamer (douchezitje en beugels bij het toilet). Het is mogelijk om op deze verdieping een iets grotere kamer te boeken. Je beschikt dus niet over een eigen aangepaste badkamer. Verder zijn er geen trapjes en drempels in het hotel. En is er een prachtige tuin met diverse zonneterrassen.

 

Noord Holland, Alkmaar, (zorg)hotel De Palatijn
De Palatijn is een viersterren zorghotel dat luxe faciliteiten en zorg op maat biedt. Wel wordt er van een zekere mate van zelfstandigheid uitgegaan. De panlatijn kan ook gebruikt worden als tijdelijke verblijfplaats na een ziekenhuisopname of als je het thuis tijdelijk niet meer redt. In veel gevallen kan de huisarts of thuiszorgorganisatie dan bemiddelen om via het RIO een indicatie voor verblijf te krijgen. Dit wordt door het AWBZ vergoed en je hoeft dan alleen een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen.

 

Noord Holland, De Rijp, Hotel De Rijper Eilanden
De Rijper Eilanden - aan de rand van de natuurlijke Eilandspolder - is 12 maart 2004 geopend. Het uit 3 verdiepingen bestaande gebouw beschikt over 51 kamers, een restaurant en een aantal bars. Alle comfort is aanwezig om mensen met een handicap een onbezorgde vakantie te kunnen bieden. Het hotel is gelegen aan de Provinciale weg N244, 1 km van het centrum van De Rijp. adres: Zuiddijk 2a 1483 MA De Rijp tel: 0299-675656/ 621948 Fax: 0299-685753/ 621661 e-mail: lkulrich@hotmail.com

 

Noord Holland, Langedijk, vakantiebungalow
De Stichting Rotagroet bied een heerlijke vakantie in de kop van Noord-Holland, in een aangepaste vakantiebungalow op camping Molengroet, in het recreatiegebied Geestmerambacht in de gemeente Langedijk.

 

Noord-Holland, Texel, vakantiebungalow
Drie vakantiewoningen van De Triaan zijn beneden geheel aangepast voor rolstoelgebruikers, evenals de gemeenschappelijke ruimte. De drie 6-persoons vakantiewoningen kunnen per stuk gehuurd worden, maar zijn ook (d.m.v. de gemeenschappelijke ruimte) aan elkaar te koppelen als groepsaccommodatie voor 18 personen.

 

Noord-Holland, Texel, De Koog, Hotel Tesselhof
Hotel Tesselhof ligt maar een paar minuutjes van het Noordzeestrand. Het hotel is goed toegnakelijk en beschikt over enkele lamers met aangepaste douche/toiletruimte. Tel 0222-317370. Verschillende kamers, verschillende prijzen, voorbeeld voorjaarsarrangementje van 3 dagen p.p 90 euro.

 

Noord-Holland, Texel, bungalows
De bungalows hebben allemaal de slaapkamers en badkamers en toiletten op de beganegrond.

 

Zeeland, Goerre-Overflakke, vakantiewoning
Betaalbare vrijstaande aangepaste vakantiewoning in Ouddorp. Er zijn 6 slaapplaatsen. De woning heeft extra brede doorgangen, een volledig aangepaste keuken, een badkamer met til-lift, een douche met douchestoel en douchebrancard, een in hoogte aangepaste wastafel, een verhoogd toilet, twee op hoogte verstelbare bedden. Kortom helemaal goed! En de prijs valt ook mee!

 

Zeeland, Schouwen Duiveland, recreatiegids
Het platform voor mensen met een beperking op Schouwen Duiveland heeft een handzame recreatiegids gemaakt voor rolstoelgebruikers. Hierin zijn o.a. rolstoeltoegankelijke restaurants, hotels, bungalowparken en campings opgenomen. Ook vind je een lijstje met rolstoel toegankelijke toiletten en staan rolstoeltoegankelijke strandovergangen vermeld. De gids is verkrijgbaar bij de VVV kantoren op het eiland.

 

Zeeland, Walcheren, Stichting Goedegebuuren, 6 persoons bungalow
Stichting Goedegebuuren beschikt over twee, met name voor mensen met een spierziekte, volledig aangepaste 6-persoons bungalows. Beide bungalows tref je aan op het schiereiland Walcheren in bekende vakantieparken.

 

Zeeland, Zeeuws Vlaanderen
Eind 2001 werd de Stichting Vakantieverblijf Gehandicapten West Zeeuws Vlaanderen opgericht. Deze stichting stelt zich ten doel, mensen met een handicap, chronisch zieken, hun familie en/of begeleiders een mogelijkheid te bieden, in een goed aangepaste omgeving vakantie te vieren. Er zijn 3 aangepaste bungalows die onderdeel vormen van een bungalowpark dat direct achter de duinen ligt. De bungalows zijn ruim van opzet en geschikt voor 6 a 7 personen.

 

Zuid Holland, Den Haag, vakantiecentrum Kijkduinpark (bungalow)
Duinchalet Plevier is een tweepersoonsduinchalet en heeft een aangepaste inrichting met een verhoogd (2-persoons)bed in de slaapkamer, een verhoogd toilet met handgrepen en een douchestoel met beugels. De Plevier is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de deuropeningen zijn extra breed. En er is afwasmachine! Het park ligt direct achter de duinen van het Noordzeestrand.

 

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!