Watersport


Sailability 

Bij Sailability Nederland kun je een dag heerlijk zeilen in Nederland. Je kunt er zeilen in een kleine zeilboot samen met een begeleider of zelfs alleen met een joystick. Je kan met een tillift in de boot geholpen worden en er wordt gezorgd dat je lekker zit. Ze organiseren dagen op meerdere locaties in het land. Klik op een van de plaatsen om de zeildagen per plaats te zien: Amsterdam, Giesbeek, Hoorn, Huizen, Lelystad, Loosdrecht, Maasbommel, Uitgeest, Roelofarendsveen, Sneek, Ouderkerk aan de Amstel.

 

KNWV

Op de site van de KNWV (Koninklijk Nederlands Watersport Verbond) is ook info te vinden over zeilen met een handicap. Samen met de Landelijke Commissie Aangepast Zeilen (onderdeel van de NEBAS) zetten zij zich in voor het zelfstandig (leren) zeilen van mensen met een handicap. Op de website is de info over zeilen met een handicap te vinden wanneer je kiest voor zeilen, dan klikt op wedstrijdzeilen en dan staat er wedstrijdzeilen met een handicap in het menu.

 

De Zonnetij

De Beatrix is een 14 meter lange catamaran, die speciaal is ontworpen voor mensen met een functionele beperking. Ook de 34 meter lange tweemastklipper de Lutgerdina is een volledig aangepast schip. 

 

Robinson CrusoŽ

Midden in Nederland vind je het door prachtige natuur omgeven eiland Robinson CrusoŽ, waar je kunt zeilen, roeien, kanoŽn, windsurfen en zelfs waterskiŽn. Alles met aangepast materiaal. Je zal tijd te kort komen om alle vaarmogelijkheden te benutten! Ook de verblijfsaccomodatie is helemaal rolstoel toegankelijk.

 

Stichting Roeivalidatie

Stichting roeivalidatie wil mensen met een handicap aan het roeien krijgen!

 

Stichting Wedstrijdzeilen Gehandicapten

SWzG staat voor Stichting Wedstrijdzeilen Gehandicapten. Deze stichting wil het (aangepaste) wedstrijdzeilen bevorderen. Zij ondersteunt de zogenaamde breedtesport (sport voor iedereen), maar geeft ook steun aan Paralympische spelen.

 

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 12-03-2013

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!