Wereldwijd reizen


wereldwijd reizenWil je graag een verre reis maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Of waar toegankelijke hotels etc. te vinden zijn?

Neem dan een kijkje op de volgende sites:

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen

 

 • Schiphol, handig om op te kijken als je met het vliegtuig wilt.
 • Procrustes en voor directe informatie over het buitenland, De stichting IHD-Zorg in het Buitenland heeft in de loop der jaren informatie verzameld over rolstoeltoegankelijkheid van hotels en appartementen in het buitenland. Op deze website is deze informatie over de gehele wereld verspreid per land, regio of plaats te vinden.
 • Thema-park informatie, toegankelijksinformatie over o.a. Disneyland, Legoland, Universal Studio's.

 

Gespecialiseerde reisbureaus en stichtingen:

 

 • Accessibletravel, een reisorganisatie voor mensen met een handicap
 • Buitengewoon reizen, een reisbureau dat zich o.a. richt op mensen met een mobiliteitsbeperking.
 • Accessible Europe: Touroperator met programma's in bijna alle Europese landen speciaal voor reizigers met een handicap.
 • Stichting gehandicaptenreizen: Deze stichting stelt zich ten doel om verre reizen haalbaar te maken voor mensen met een lichte lichamelijke handicap en eventueel partners, vrienden en begeleiders. Geholpen door sponsoren en donateurs wil de Stichting ieder jaar minimaal één verre reis organiseren. De verworven gelden worden gebruikt om de reizen goed voor te bereiden en zo betaalbaar mogelijk te maken.
 • Disabilitytravel: Op deze site vind je zowel groeps- als individuele reizen voor mensen met een handicap. Er staan safari's, cruises en nog veel meer reizen in verschillende exotische oorden op!

 

 

Amerika (Zuid)

 

 • Amapi Expeditions *site buiten werking, bedrijf bestaat nog wel*
  Zin in een avontuurlijke reis naar Chili of Argentinië? Kijk dan eens op de site van Amapi Expeditions. Dit is een familiebedrijf dat in reizen naar Chili en Argentinië voor de rolstoelreiziger en de langzame loper gespecialiseerd is. Er wordt wel uitgegaan van reizen met een duwrolstoel en je moet zelf voor assistentie zorgen als je hulp bij de verzorging nodig hebt.
 • Argentinië: De site van dit Argentijnse reisbureau is in het Spaans, maar de consulent, Nélida Barbeito, spreekt vloeiend Engels en helpt je graag bij een bezoek aan Argentinie. nbarbeito@ttsviajes.com

 

Afrika

 

 • Altijd al naar Zuid-Afrika willen gaan? Accessafrica maakt het allemaal een stukje makkelijker. Deze stichting heeft in Kwazulu Natal (zuid-kust) voor een aangepaste accommodatie en aangepast vervoer gezorgd. Het is zelfs mogelijk adl-assistentie te krijgen.
 • Go Africa Safaris & Travel organiseert reizen en safaris naar Kenia en Tanzania. Er wordt een reis op maat samengestelt. Via de gespecialiseerde reizen, kun je dus in alle vrijheid naar Afrika, om op safari te gaan, waar je altijd van gedroomd hebt! En zonder zorgen, omdat alles aangepast wordt aan je interesse, wensen en mogelijkheden.
 • Alleen op zoek naar een aangepaste accomodatie? Dan is ook On the vermont geschikt.
 • Meer zin in een rondreis door Afrika? Neem dan eens een kijkje op de site van Epic-enabled.

Azië

 

 • Thailand; Heb jij altijd al eens naar exotisch Thailand gewild, maar altijd gedacht dat dit veel te ingewikkeld was? Baan Khun Deng bied je een aangepast logeeradres, daarnaast heeft 'Khun Deng' ook uitgebreide kennis en ervaring in het organiseren van leuke/interessante uitstapjes, geschikt voor rolstoelgebruikers. 'Khun Deng' (de Thaise bijnaam van eigenaar Karsten Blokker) is zelf rolstoelgebruiker. Hij woont sinds 1995 in Thailand en beheerst de Thaise taal goed. Handig adresje dus!
 • Ook Orient Travel organiseert groepsreizen voor mensen met een lichamelijke beperking naar Thailand, Orienttravel@planet.nl

 

Europa

 

 • Turkije: Stichting Meded organiseert verschillende soorten vakanties naar Turkije voor mensen met een chronische aandoening. Voor mensen met een lichamelijke beperking is er een geheel verzorgde zeilvakantie in Antalya georganiseerd en wandeltochten in Cappadocie.
 • Landal Green parks: Heeft in Duitsland 3 parken met aangepaste bungalows. Kijk hier voor een lijst van alle Landal parken die speciale bungalows hebben.
 • Denemarken: Op de site van DFB zijn een aantal parken met aangepaste huisjes te vinden. Kolding Byferie, met ernaast gelegen een zwembad met zeer goede voorzieningen (wel een eigen sling voor de lift meenemen!), is een aanrader. Ook zijn en verschillende toegankelijke hotels te vinden. Klik rechtsbovenaan op uitgebreid zoeken en selecteer Gehandicapten voorzieningen.
 • DeltaS Apartmani: Vakantiehuis op het eiland Rab in Kroatië helemaal ingericht zodat ook rolstoelers zonder problemen hun vakantie daar kunnen hebben. Als je op de diverse foto's op de site klikt worden meer foto's zichtbaar, onder andere de zwembadlift.
 • Australië: Access Travel Australia, site over reizen in Australië.
  Diverse gidsen over de toegankelijkheid in verschillende steden van Australië.
  Wheelabout: Verhuurder van aangepaste campers en auto's.

 

Overig

 

 • Handicapped-Reisen Ausland: Een erg handig boek met adressen van hotels, vooral in Europa maar ook over de hele wereld. Je vindt er niet alleen de grote hotelketens. Je moet wel een woordje duits kunnen lezen! Je kunt de gids online bestellen maar ook in de betere boekhandel.
 • Global Access: Een wereldwijd netwerk van reislustige mensen met een handicap. De website biedt een schat aan links, verhalen en tips voor reizigers die op zoek zijn naar avontuurlijke, toegankelijke bestemmingen. De verhalen zijn eigen ervaringen van reizigers over de hele wereld dus trek je eigen conclusies! Gewoon eens lekker rondneuzen, wel engelstalig.
 • Site met andere links voor continentale reizen.

 

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 18-06-2008

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!