Yoga


Bij yoga gaat het om het inzicht dat lichamelijke, emotionele en geestelijke processen met elkaar samenhangen en op elkaar inwerken. Om dat inzicht te verwerven hoef je echt niet superlenig te zijn. Veel oefeningen zijn gericht op ademhaling en spierspanning. Je kunt er meer zelfvertrouwen en een meer emotioneel evenwicht door krijgen. Er zijn ook 'speciale' yogalessen voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze lessen zijn inprincipe weinig anders dan 'gewone' yoga. De oefeningen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers.

Meer weten? Neem contact op met Stichting Wilzijn, telefoon 0412 634519. Deze stichting organiseert zelf ook yogaweekenden in een aangepast centrum.  


Tekst geplaatst/gewijzigd op: 22-10-2003

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!