Zoeken naar een vakantie


Een geschikte vakantie vinden is een hele kunst! Zeker wanneer je de nodige eisen moet stellen omdat je bijvoorbeeld gebruik maakt van een rolstoel of krukken. Je kunt natuurlijk alles zelf regelen. Mocht je door de bomen het bos niet meer kunnen zien, denk dan eens aan de volgende drie hulptips:

 

Toeristiek
Toegankelijk (voorheen Accesswise)
Sociaal Pedagogische Dienst
Vakam


Toeristiek
Het reisbureau kan je vaak een heel eind op weg helpen. Zij kunnen contact leggen met de reisorganisatie en zij zullen ingeval van een vliegreis ook contact leggen met de vliegmaatschappij (lees ook vliegreizen met een elektrische rolstoel). Het reisbureau heeft ook een uitgebreid naslagwerk, de toeristiek. Toeristiek bevat informatie over bijvoorbeeld de gemiddelde lucht- en watertemperaturen op jou vakantiebestemming maar ook gedetailleerde gegevens zoals bijvoorbeeld het aantal stappen van de receptie tot aan de deur van jouw accommodatie. Of het aantal traptreden naar het zwembad. Ook staat vermeld of een plek voldoet aan de kwaliteitstoets van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid

 

Toegankelijk
Met jouw verzoeklijstje op zak speurt Toegankelijk in haar bibliotheek naar informatie. Hiervoor vragen ze 5 euro. Maar het is ook mogelijk voor 10 euro een jaarabonnement af te sluiten. Ben je lid van de ANWB, dan betaal je 8,50 euro. Deze bond werkt sinds begin dit jaar met AccessWise samen. Medewerkers van Access Wise spitten door alle relevante gidsen, brochures en vele interessante websites. Bovendien verzamelen ze verhalen van vakantiegangers die eerder in onbekende gebieden het pad hebben geplaveid.

 

MEE
MEE (de vroegere Sociale Pedagogische Dienst, SPD' s) helpt bij het vinden van geschikte vakantiebestemmingen. Net als AccessWise levert MEE informatie. Zij kunnen je ook verder begeleiden wanneer je onverhoopt tegen problemen aanloopt.

 

Vakam
VAKantie-Accommodaties voor Mindervaliden is een organisatie die informatie verzamelt over aangepaste vakantie-accommodaties. Naast bungalows en groepsverblijven zal je op de site ook aangepaste stacaravans, chalets of toercaravans aantreffen. In heel Europa. De database is helaas nog niet erg gevuld...

 
Tekst geplaatst/gewijzigd op: 12-08-2003

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!