Begeleiding nodig op vakantie?


Je wilt graag op vakantie maar je hebt iemand nodig die je tijdens je reis kan helpen. Dit kan zijn als je alleen op vakantie wil maar natuurlijk ook wanneer je je reisgenoten niet wil belasten. Op Jackies kan je op Wanted een oproep plaatsen.

 

Er is ook een organisatie die kan zorgen voor begeleiding: Johanniter Hulpverlening, zij heeft een bemiddelende functie. Ze kunnen dus helpen in het vinden van begeleiding door een vrijwilliger. Wanneer Johanniter een vrijwilliger zoekt proberen ze zoveel mogelijk rekening te houden met de achtergrond van jou en je vrijwilliger. Toch weet je natuurlijk nooit van te voren of het echt klikt. Johanniter geeft ook aan weinig 'jonge' mensen in haar bestand te hebben! Is er eenmaal iemand voor je gevonden dan maak je zelf verder de afspraken. Meld je zo snel mogelijk aan, wanneer je een begeleider zoekt! Bemiddeling kost niets. Bel voor informatie en een inschrijfformulier, 070 9649920.

 

Stichting IHD-Zorg in het Buitenland kan ook voor hulp zorgen! Ze zorgen voor verpleging en verzorging, bemiddelen bij de financiëring hiervan en hebben ook informatie over toegankelijke accomodaties. Je moet wel naar de Côte d'Azur in Frankrijk, de Algarve in Portugal of de Costa de Sol, Mallorca, Gran Canaria en Tenerife in Spanje! Alleen daar kunnen ze hulp bieden.

 

Thuiszorg Costa Blanca organiseert zorg voor Nederlanders die aan de Costa Blanca verblijven.

 

RP Care, onderdeel van Roompot Vakanties is gespecialiseerd in het aanbieden van vakanties met zorg. "Zorgeloos op vakantie, ook als je zorg nodig hebt"! Dit is het motto van RP Care (Roompot Vakanties). Tijdens deze vakanties kun je o.a. gebruik maken van bungalows die bestemd zijn voor minder valide mensen, bungalows voor mensen met astma/copd, vakantiedialyse en je kan ook gebruikmaken van thuiszorg en hulpmiddelen. Op de website kun je zien welke parken/campings en mogelijkheden er zijn.

 

Bij Zorgvrij Vakanties vindt je comfortabele hotels, zorghotels en bungalowparken. Bij alle hotels en bungalows zijn een aantal aangepaste kamers of bungalows aanwezig. Ook wordt de zorg en de hulpmiddelen geregeld, in ieder geval bij 19 aangesloten bungalowparken door heel Nederland. Voor meer informatie kun je op bovenstaande link klikken.

 

PGB

Wanneer je een Persoongebonden budget hebt voor thuiszorg dan kan je daarmee ook in het buitenland mensen inhuren. Informeer naar de mogelijkheden bij Per Saldo. Adressen van thuiszorginstellingen in een aantal West-Europese landen zijn te krijgen bij Europese Vereniging van Thuiszorgorganisaties in Brussel. Telefoonnummer 00- 32-27 3679 72.

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!