Pretpark- en museumbezoek


Een dagje uit? Strand, museum, pretpark of dierentuin? Hartstikke leuk natuurlijk. De grote musea en parken hebben in theorie meestal wel voorzieningen voor mensen met een handicap. Toch valt het in de praktijk vaak tegen (onderzoek ANWB). Je kunt natuurlijk altijd van te voren even bellen. Realiseer je wel dat de meeste mensen geen idee hebben wat het betekent om met een rolstoel of krukken ergens te komen. Vraag dus heel specifiek naar die dingen die voor jou van belang zijn, zoals bijvoorbeeld hoe breed de deuren zijn. Of bijvoorbeeld of het terein erg heuvelachtig of ruig is. Hieronder een paar bekende parken!

 

Efteling
De Efteling misschien wel het bekendste park van Nederland!! Bovendien zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt in bijna alle attracties, van Python en Pirana tot een bezoek aan De Grote Boze Wolf. En natuurlijk even een tussenstop maken bij de Soete Inval om vervolgens je grenzen te verleggen in de Pegasus... Zie je jezelf al gaan?

Kosten

Reserveren van kaarten is € 32,- per persoon, maar als mindervalide krijg je € 2,- korting en maximaal 3 begeleiders krijgen deze korting ook).

 

Walibi Holland
De Goliath of Superman the Ride… Je moet lef hebben, dat wel, maar Walibi hééft voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Je hoeft bijvoorbeeld nooit in de rij te wachten! Je gebruikt gewoon de achteringang.

Kosten

€ 27,50 voor 6-11 jarigen en mindervaliden (normaal € 29,95 per persoon)

 

Apenheul
Apenheul is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers! Je kan zelfs een rondleiding aanvragen, hiervoor moet je alleen wel eventjes bellen. Klik hier voor meer info en wie weet kom je nog familie tegen…

Kosten

Als mindervalide betaal je € 17,50,- en 1 begeleider betaald hetzelfde (normaal € 19,75 per persoon).

 

Burgers' Zoo
Ga naar de Ocean, een stuk Tropisch koraal met 8 miljoen liter water! Het park is goed te doen met een rolstoel, al is de ingang van de Ocean wel wat moeilijk te vinden. Hier vind je meer info voor rollers. Zo zijn er (elektrische) rolstoelen te huur en is er een speciale rolstoelroute beschikbaar. 

Kosten

Toegang kost € 19,- per persoon

 

Dolfinarium
Misschien wel één van de meest bijzondere plaatsen in Nederland. Waar anders in Nederland heb je de mogelijkheid om dolfijnen te aaien?  En dat terwijl vrijwel het gehele park toegankelijk is per rolstoel!! Kijk snel op de site voor meer info.

Kosten

Toegang kost € 22,50 per persoon

 

 

*prijzen in voorverkoop via internet

 

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 24-02-2014

Fun time

Tja, en daar zit je dan. De geraniums zijn uitgebloeid en om nu alweer nieuwe te kopen... Iedereen is vrij om van geraniums te houden, maar de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een wereld die groter is dan zijn of haar kamer, groter dan het huis. Bij de toneelclub leer je leuke mensen kennen en lekker sporten is nog gezond ook!

Jackies heeft een en ander op een rijtje gezet. De handige info en tips in Fun Time zetten je misschien op het juiste spoor of brengen je op een idee. Have fun!