Dating


DatingAls je een vriend of vriendin zoekt, kun je gebruik maken van een datingssite of bemiddelingsbureau. Je geeft aan wat voor iemand je zoekt. Vervolgens worden er matches gezocht of wordt er echt iemand gekoppeld die ongeveer aan jouw eisen voldoet. Verwacht niet direct dat je eerste afspraak je de grote liefde oplevert. Per slot van rekening kan de ander in het echt altijd tegenvallen. Er zijn ook bureaus die zich speciaal richten op mensen met een handicap. Soms richten zij zich alleen op het bemiddelen van een seksueel contact.

 

Handicap vermelden?
Je kunt ook reageren op een advertentie of er zelf eentje plaatsen op een datingsite. Of je je handicap wilt melden moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Weeg dit goed af. Wel vermelden kan misverstanden en teleurstellingen voorkomen. Maar misschien is het wel helemaal niet zo belangrijk. Doe gewoon waar jij je het beste bij voelt.

 

Veilige plek

Let op: een vriend(in) vinden via het internet is minder veilig dan bijvoorbeeld via een bemiddelings bureau. Mensen doen zich op internet nogal eens anders voor dan ze echt zijn. Spreek daarom altijd af op een openbare plaats zoals de bioscoop, een café of restaurant, zodat je niet onverwachts voor nare verrassingen komt te staan.

 

Speciale datingsistes:

Daten met iemand die ook een beperking heeft? 

 

  • Een van de nieuwste datingsites voor mensen met een beperking is luve-dating.nl. Het is een initiatief van een jonge met de spierziekte Duchenne en een vriend. Bijzonder is dat het juist geen automatische online matchmaking is, maar achter de schermen wordt een mooie match gezocht door mensen die zelf een motorische beperking hebben of met hen werken.
  • DatingAssistent.nl is gespecialiseerd in het begeleiden van singles met een lichamelijke, visuele en (licht) verstandelijke beperking  (of NAH) die op zoek zijn naar een partner. Dit doen we via de Online Dating Coach en door middel van persoonlijke relatiebemiddeling. Daarnaast organiseren ze ook gezellige evenementen (zoals Meat&Eat) en geven ze workshops (zoals ‘Succesvol Daten’).
  • Zeddnet is een site voor mensen die niet perfect zijn. Je vindt hier dus niet alleen mensen met een handicap, maar ook mensen met andere 'minpuntjes'. De site is bedoeld om jezelf te kunnen zijn; hier hoef je je spierziekte niet te verdoezelen!
  • Er is ook een datingsite gericht op mensen die (om wat voor reden dan ook) moeilijk contact leggen, Datingsolutions.
  • Bureau voor seksuele dienstverlening aan mensen met een handicap (escortservice en relatiebemiddeling). Kijk op de website van de Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling (SAR).
  • Er zijn heel veel algemene datingsites! Googlen....

 

Je wilt daten via een datingsite, maar hebt geen idee wat je in je profiel moet zetten? Of het lukt maar niet om iemand te vinden? Kijk dan op www.datingassistent.nl

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.