Eenzaamheid


Sommige mensen met een spierziekte kunnen te kampen krijgen met eenzaamheid, omdat ze niet meer zelfstandig de deur uit kunnen. Soms is het ook heel lastig om contact met vrienden of kennissen te onderhouden. In dat geval kun je beroep doen op buddyzorg. Ook zijn er andere manieren om in contact te komen met anderen, bijvoorbeeld via de actie Maak Contact!.

 

Buddyzorg
Een buddy is een maatje waarmee je af en toe leuke dingen kunt doen. Bovendien kan een buddy leren omgaan met hulpmiddelen en bijvoorbeeld beademing, zodat je met hem/haar wťl de deur uit kunt.

 

Voor buddyzorg in jouw regio kun je de volgende links aanklikken:
Stichting buddy netwerk -- hier kun je algemene informatie lezen over buddyzorg, en er staan verhalen van buddy's en cliŽnten.


Buddyzorg Limburg
Buddyzorg Midden-Nederland
E-buddyzorg -- voor contact via het Internet
Buddyzorg Midden-Gelderland
Buddyzorg regio Zwolle
Buddyzorg Friesland
Buddyzorg Fevoland
Buddyzorg Rotterdam

 

Maak contact!
Ook kun je op een andere manier met mensen in contact komen waarmee je leuke dingen kunt doen. Zo heeft het Rode Kruis een actie, Maak contact!, waarbij je een oproep kunt plaatsen om iemand te leren kennen. Het doel van de website is gehandicapte en niet-gehandicapte mensen bij elkaar brengen. Je kunt natuurlijk ook zoeken in de databank, waarin al anderen staan. Er staan veel jongeren op de site, een aanrader dus!

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.