Initiatief in seks


Als mensen met een ernstige spierzwakte (of andere handicap) seks willen met hun partner, moet er vaak het één en ander gebeuren, vooral door de ander. De spontaniteit kan er daardoor soms een beetje af gaan. Als je je vriend oraal wilt bevredigen, kan moet hij zich wel zo positioneren dat jij er goed bij kunt. Of als je je vriendin een lekkere massage wilt geven, moet zij eerst even de massageolie uit de kast pakken. Ook kan je functiebeperking ervoor zorgen dat je zelf niet kunt bewegen om je partner wakker te kussen voor een heerlijke vrijpartij, of dat je tijdens de seks geen ander standje kunt aannemen, waardoor je partner de touwtjes in handen houdt tenzij je expliciet vermeldt wat je wilt. Het lijkt hierdoor alsof je zelf moeilijk initiatief kunt nemen, maar gelukkig zijn er een hoop andere manieren waarop je kunt duidelijk maken dat je naar je lief verlangt.

 

Je kunt natuurlijk gewoon zeggen dat je zin in seks hebt, maar er zijn ook spannendere manieren. Probeer eens een erotisch verhaal voor te lezen of zelf te bedenken. Op het internet zijn sites waar erotische verhalen kunnen worden gedownload, en er zijn ook verhalenbundels vol verschenen om inspiratie op te doen. Bij Check it vind je een paar verwijzingen. Natuurlijk kun je het ook anders aanpakken, als je bijvoorbeeld geen geduld genoeg hebt om een heel verhaal voor te lezen. Huur een spannende pornofilm en zorg dat je afstandsbediening in de buurt is als je je lief wilt verrassen. Je kunt je ook extra erotisch aan (laten) kleden en je partner betekenisvol aankijken als hij/zij thuis komt van het werk. Of masturbeer, als je dit kunt, om initiatief te tonen.

 

Laat je fantasie dus gaan en bedenk hoe je je lief op een spannende manier laat weten dat je hem/haar wilt. Dit zal zeker als een verrassing aankomen!

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.