Kinderen krijgen


Janine is spastisch en daardoor rolstoelgebonden. Na een zware zwangerschap kreeg ze een zoon. Ze hoopt met haar website andere gehandicapte ouders te voorzien van tips en adviezen voor het verzorgen en opvoeden van een kind: 'Degene die de fles vasthoudt laat ik zoveel mogelijk aan de kant zitten waar zijn hoofd ligt. Op die manier ziet hij diegene niet en mij wel. Zo is het net of ik hem de fles geef'.
Ook Joy van der Stel kreeg een kindje, Star. Op haar website kun je haar columns lezen. Daarnaast is haar vriend oprichter en eigenaar van Kubinc, een bedrijfje dat slimme en mooie (aangepaste) kindermeubeltjes maakt.

 

Andere links over het krijgen van kinderen als je gehandicapt bent:

 

  • De site van VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patientenorganisaties), over ouder worden en erfelijkheid.
  • Site waar Marieke vertelt over haar leven als gehandicapte moeder.
  • Engelse site over kinderen krijgen als je gehandicapt bent.
  • Heb je al kinderen of denk je er over om kinderen te gaan krijgen. Op het forum 'opvoeden met een handicap' kan je met elkaar kletsen en discussieren. Daar kan je elkaar helpen met adviezen, evaringen, beslissingen en aanpassingen.
  • Op de site van de WIG kun je een brochure bestellen over het krijgen van kinderen als je gehandicapt bent.

 

Hulpmiddelen voor gehandicapte ouders

 

  • Aangepaste babyspullen uitproberen? Ga naar Baby try' n buy.
  • De site van Novac verkoopt bedden en boxen die worden gebruikt voor gehandicapte kinderen, maar die ook heel handig kunnen zijn voor gehandicapte ouders. De bedden en boxen zijn namelijk in hoogte verstelbaar, en hekjes en deurtjes zijn weg te klappen, waardoor je goed bij het kind kunt.
  • De arbo-site bevat handige aankleedtafels. Ze zijn elektrisch in hoogte verstelbaar, en het kind dat verzorgd moet worden, kan er met behulp van een laddertje opklimmen.

 


Publicaties
Als het maar gezond is. Wegwijzer bij prenataal testen. In dit boek zijn 2 delen te onderscheiden. Het eerste deel, onderzoek, gaat over de soorten prenatale tests die in Nederland gebruikt worden. In dit deel tevens een overzicht van de meest voorkomende lichamelijke en chromosomale aandoeningen waarop getest kan worden. In deel 2, 'Keuzes maken' wordt ingegaan op de stappen die ouders zetten als ze zich in het circuit van prenatale teste begeven. Waarom besluiten ouders tot het laten uitvoeren van prenatale tests en met welke problemen en dilemma's krijgen ouders te maken. Auteur Hellen Kooijman. Uitgeverij Lifetime ISBN 9021542978 (E 16,50)

 

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.