Relatie en je omgeving


Jij bent niet de enige voor wie er iets verandert als je een relatie krijgt. Ook je vrienden en vriendinnen en mogelijk je ouders krijgen te maken met een nieuwe situatie. Dit kan wel eens problemen opleveren.

 

Je vrienden en vriendinnen
De eerste periode van je nieuwe relatie heb je oog voor een persoon: die prachtige vrouw of man waarop jij verliefd bent geworden. Vrienden en vriendinnen zullen misschien even moeten wijken. Dat doen ze immers ook als je druk bent met je opleiding of je werk. Probeer alleen je vrienden en vriendinnen niet te verliezen door alleen maar op te gaan in je relatie.
Het kan zijn dat vrienden ineens raar opkijken als uitgerekend jij een relatie hebt. Je zult de eerste niet zijn die het mikpunt wordt van jaloers gedrag van vrienden. Ze proberen je misschien te ontmoedigen. Trek je er niets van aan. Als het goede vrienden zijn, gunnen ze jou je verliefdheid en je relatie.

 

Je ouders
In het geval van je ouders spelen er nog wat extra dingen mee. Jij bent hun kind. Sommige ouders zijn erg beschermend als het gaat om hun kind dat een spierziekte heeft. Ze zien je gewoon nooit als volwassen, sexy wezen. Het belangrijkste is dat je je niet op je kop laat zitten. Jij kunt je eigen keuzes maken. Als je ouders dat niet willen begrijpen, is dat jammer.
Het is lastiger als je nog thuis woont en je ouders vormen een struikelblok. Misschien moet je dan wat meer tijd in gesprekken steken. Blijf onthouden dat je volwassen bent en laat je niet betuttelen.

 

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.