Seksspeeltjes


Seks of masturbatie kan soms moeilijk zijn als je door je handicap bijvoorbeeld weinig spierkracht hebt. Of misschien snel moe bent. Daarom kunnen seksspeeltjes een handige uitkomst bieden. Voor het maken van de juiste keuze is het raadzaam je goed te laten voorlichten; dit is in het geval van een postorderbedrijf minder makkelijk dan wanneer je een winkel binnenstapt. Postorder heeft echter weer het voordeel dat het anoniemer is! Er zijn speeltjes voor mannen en voor vrouwen.

 

Seksspeeltjes voor vrouwen


Voor vrouwen zijn er talloze seksspeeltjes op de markt. De meest bekende is de vibrator. Een vibrator is vaak een staafvormig apparaat met een motortje, dat trillingen veroorzaakt. Vibrators zijn onder te verdelen in vier categorieŽn: de realistische vibrator (kunstpenis), de staafvormige harde vibrator, de staafvormige zachte vibrator en de Tarzan/Jane. Harde vibrators worden vaak uitwendig gebruikt; je kunt er je schaamlippen en clitoris mee stimuleren, maar ook andere gevoelige plekjes, zoals je tepels of billen. Zachte vibrators worden vaker inwendig gebruikt; ze zijn vaak flexibel, en hebben soms licht uitstekende delen, die de binnenkant van je vagina stimuleren. De Tarzan (of variant Jane) is een combinatie van deze twee. Een zacht gedeelte, dat roteert en trilt, kan inwendig worden gebruikt, terwijl een ander, kleiner element (vaak in de vorm van een aapje), op de clitoris gezet kan worden. Het effect is veel sterker dan een enkelvoudige vibrator, maar je kunt de trillingen stapsgewijs regelen met een knopje. Het nadeel van de Tarzan is zijn gewicht; door zijn grootte is het apparaat voor mensen met weinig armkracht nauwelijks hanteerbaar. De staafvormige vibrators, zowel de harde als de zachte varianten, zijn verkrijgbaar in allerlei groottes en gewichten. De lichtste vibrator is lichter dan een tandenborstel.

 

Naast vibrators zijn er ook clitorisstimulerende apparaatjes op de markt. Deze hebben de grootte van een kleine hand, en kunnen op de clitoris worden geplaatst. Elastieken bandjes om de benen houden het ding op zijn plaats, zodat jij je handen vrijhoudt voor andere activiteiten... Onder deze categorie vallen ook de zachte lippen en tongen die verkrijgbaar zijn bij o.a. Pabo (zie check it). Vrouwen kunnen bovendien nog gebruik maken van kogeltjes die je in de vagina inbrengt, zodat je bij het bewegen steeds iets voelt. Misschien niet zo handig voor rolstoelgebruikers! Daarnaast zijn er ook nog lustvingers, (vibrerende) tepelklemmen, etc, etc. Neem gerust eens een kijkje bij een (vrouwvriendelijke) seksshop; hier is een groot assortiment verkrijgbaar en de (vaak vrouwelijke) verkopers zijn uiterst behulpzaam.

 

Seksspeeltjes voor mannen

Voor mannen is er een veel grotere seksindustrie dan voor vrouwen, maar op het gebied van hulpmiddelen valt dit wel een beetje tegen. Er bestaan nepvagina's en monden, maar vaak moet je zelf nog flink wat kunnen bewegen om deze speeltjes te gebruiken. De laatste maanden komen er echter steeds meer van dit soort producten op de markt waarin ook een trileitje of een zuigmechanisme is verwerkt. Let hier goed op bij de aanschaf! Bij Pabo (zie check it) zijn deze varianten te koop.


Naast de monden en vagina's zijn er ook penispompen. Deze zuigen de penis vacuŁm, waardoor er meer bloed naar de zwellichamen wordt gezogen. Er blijft een erectie behouden door een rubberen rand die om de penis wordt geschoven. Doordat het 'zuigen' wordt aangehouden, ontstaat er op een gegeven moment een orgasme. Ook deze apparaten zijn er met en zonder vibratie.

 

Er zijn een hoop erotische postorderbedrijven op het Internet te vinden. Ze zijn echter niet allemaal even betrouwbaar en veelzijdig. Bovendien besteden de meeste postorderbedrijven weinig aandacht aan vrouwelijke klandizie. Hier volgt een aantal postorderbedrijven die een kwaliteitsstempel verdienen!

 

- Mail & Female, veelzijdig en informerend, vooral op vrouwelijke klanten gericht;

- Pabo, voor hem en haar;
- Christine le Duc, met een uitgebreid assortiment speeltjes voor hem en haar;
- Orion, voor hem en haar, met veel alternatieve speeltjes voor hem.
- Stout, ondeugende winkel, speciaal voor haar.
- Emotional Bliss, een nieuw merk vibrators door vrouwen ontworpen, met een eigen website. Je kunt over dit merk ook meer lezen op de website van Sanderijn.

http://www.deschildpad.nl/informatie/hulpmiddelen Verschillende hulpmiddelen m.b.t. seksualiteit 

 

Veel winkelplezier!

 

Op de website van de Ango vind je het artikel 'Genieten met hulpmiddel'. Hierin lees je hoe de CG-Raad kan adviseren als je graag een hulpmiddel in bed wilt gebruiken. Helaas is er geen directe link naar het artikel, maar klik op 'Jongeren', vervolgens op 'Relaties', en dan zie je onderaan het artikel 'Genieten met hulpmiddel'.

 

Update: 20-03-2013

 

 

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.