Seksualiteit


Ken jij alle publicaties over jongeren, handicap en seksualiteit? De BOSK zette ze op een rijtje. Van fotoboeken tot brochures over voorbehoedmiddelen, er zit vast wel iets voor je bij! 

 

Er zijn een hoop Engelstalige sites over handicap en seksualiteit. Op de website van DRM staan deze netjes op een rijtje. Je vindt er links naar sites over mannen en vruchtbaarheid, over het seksueel functioneren van vrouwen met een handicap, over jongeren, etc. Veelzijdige links dus!

 

Persephone is een vereniging voor vrouwen met een handicap, die tot doel heeft vrouwen in contact met elkaar over het onderwerp seksualiteit. Op de site vind je tevens informatie over moederschap en seksueel geweld tegen vrouwen met een handicap.

 

Ben jij een echte versierder? Test het op de website van Jopla! Klik vervolgens Liefde aan. Onderaan de pagina staat een link naar de test.

 

Een site over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap. Over versieren en de eerste keer. Veilig vrijen. Maar ook over sekshulpmiddelen, Zoenen enzo.

 

Op Leefwijzer.nl vind je ook de nodige informatie over seks en handicap. Tips, ervaringsverhalenverhalen, links en info.

 

Een Woordenboek met uitleg over allerlei termen op lijf en seks gebied. Helder en duidelijk gebracht. Met tekeningen en soms plaatjes. Een site van klinisch psychologe Hilde van der Ploeg, meer info over/van haar (praktijk) staat ook op de site. Deze site is niet speciaal gericht op mensen met een handicap.

 

In het boek 'Klagen helpt niet, daar word je niet beter van' lees je persoonlijke verhalen van mensen met een handicap. Maar er staat bijvoorbeeld ook info over betaalde seksuele dienstverlening. Verder wordt in een hoofdstuk geschetst wat de emotionele en fysieke complicaties kunnen zijn op seksueel en relationeel gebied bij een handicap of ziekte.

 

De eveneens Engelstalige website van de Engelse zelfhulpgroep Outsiders heeft een sectie "Leaflets", waar openhartig wordt ingegaan op seksuele kwesties.

 

De NVSH (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming) is er voor iedereen, ook voor gehandicapten.

 

In Wennen is kennen, een ervaringsverhaal van de twintiger Marjan de Wijs, lees je hoe jongeren met een handicap of chronische ziekte kunnen aanlopen tegen problemen met seksualiteit, en hoe Marjan hiermee omgaat.

 

Spontane seks bestaat niet is een artikel over seksuele problemen bij mensen met een chronische ziekte of handicap.

Persephone - Vereniging van vrouwen met een handicap (in België)
Solvijnsstraat 30
2018 Antwerpen
0032-(0)3-238 88 21 (na 18u)

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.