Seksuologische hulp


De MEE biedt in de regio Utrecht een cursus aan over vriendschap, verliefdheid en seksualiteit. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur, waarin voorlichting wordt gegeven aan jongeren vanaf 18 jaar. Ook worden er ervaringen uitgewisseld. Klik hier voor meer informatie.
Ook in andere regio's biedt MEE vergelijkbare cursussen aan; kijk hiervoor op de website van de regio waarin je woont. Je vindt deze door op 'Contact' te klikken op de MEE-homepage.

Tevens kun je op de website langsdelevenslijn (van De Mee) allerlei links vinden met informatie over relaties en seksualiteit voor verschillende leeftijdsgroepen. Je kan daar de categorieŽn aanvinken waar je informatie over zoekt en dan wordt je doorgelinkt naar websites en organisaties die hier informatie over hebben.

De Rutgers Nisso Groep zoekt vijftig mensen die problemen hebben met seksualiteit en intimiteit en hiervoor professionele hulp willen van een seksuoloog. De hulp is kosteloos, uitgaande van ongeveer zes sessies, en wordt gegeven door een seksuoloog van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS).

Om aan het onderzoek deel te nemen kun je een vragenlijst invullen (5 minuten werk), waarna je wordt uitgenodigd om professionele hulp van een seksuoloog te krijgen. Wil je geen vragenlijst invullen? Neem dan direct contact op met de Rutgers Nisso Groep via h.kedde@rng.nl of via telefoonnummer 030-2329821.

Stichting Handicap en seksualiteit heeft een telefonisch spreekuur. Je kunt op maandag en vrijdag bellen naar 043-3288514

Dokteronline.com is een online arts en apotheek. Via de subpagina's wordt informatie gegeven over onder andere erectiestoornissen. Je kunt ze ook mailen: mdeddens@dokteronline.com

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 19-07-2006

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.