Standjes


Seks kun je op allerlei mogelijke manieren en in allerlei standjes doen. We hebben de meest bekende, waarvan je vast wel eens hebt gehoord, voor je op een rijtje gezet.

 

Missionarispositie
Dit is het bekendste standje: de vrouw ligt op haar rug en de man ligt boven op haar, met zijn gezicht naar haar toe.


Het meisje bovenop
Veel meisjes vinden dit een fijn standje, omdat zij op deze manier zelf het ritme etc. van het vrijen aan kunnen geven.


Standje 69
Standje 69 wordt zo genoemd omdat de 6 en de 9 het omgekeerde van elkaar zijn. Bij deze houding ligt de jongen namelijk met zijn hoofd bij de vagina van het meisje en het meisje bij de penis van de jongen. De jongen beft het meisje, het meisje pijpt de jongen.

 

Op zijn hondjes
Bij dit standje zit het meisje op haar handen en knieŽn. De jongen zit op zijn knieŽn achter haar en brengt zijn penis in haar vagina.

 

Andere standjes
Er zijn nog vele andere standjes en manieren om seks te hebben. Zoek zelf naar de manier die jij en je partner het leukst en het handigst vinden. Kijk bijvoorbeeld eens in de Kamasutra, een eeuwenoud boek uit India. Hierin worden ontzettend veel standjes uitgelegd en geÔllustreerd.


Natuurlijk is het met een spierziekte niet altijd mogelijk om in de standjes te vrijen die jij of je partner prettig vinden. Als een vrouw weinig spierkracht heeft, kan het voor haar bijvoorbeeld moeilijk of onmogelijk zijn om op haar partner te zitten. Of als haar bekken gekanteld staat, kan zelfs de missionarishouding lastig zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor mannen; als de spieren van een man ernstig zijn verzwakt, is een actieve houding in de seks niet altijd vanzelfsprekend.

  

Bedenk dat er altijd alternatieven te bedenken zijn voor de hierboven beschreven standjes. Vrouwen met een bekken- en rugvergroeiing kunnen bijvoorbeeld op hun zij of rug liggen, waardoor de man achter haar kan liggen. Vanuit deze positie kan het vrijen soms gemakkelijker gaan.


 

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.