Single met ziekte of beperking


Als single met ziekte of beperking, is het soms lastiger om mensen te ontmoeten. Door je beperking kun je sociaal ge´soleerd zijn geraakt, minder gelegenheden hebben om mensen te ontmoeten of angst hebben voor afwijzing en schaamte. Of het kan zijn dat er zich bij masturbatie problemen voordoen. Vaak kun je hier zelf wel iets aan doen.

Partner ontmoeten

Als je een ziekte of lichamelijke beperking hebt, kan het soms lastig zijn om een partner te ontmoeten. Vooral als de ziekte of beperking zichtbaar is, zoals een huidprobleem of een stoma, kunnen angst voor afwijzing en schaamte het contact in de weg staan. Maar ook bij een onzichtbare aandoening zoals diabetes of hartklachten kan het spannend zijn: hoe zal de ander reageren? Als je in het dagelijkse leven moeilijk in contact kunt komen met anderen, kun je gebruik maken van datingsites

Kijk op deze pagina voor meer informatie over single zijn met een beperking.

 

Wanneer vertel ik het?

Heb je eenmaal contact gelegd, dan spelen vragen als 'wanneer vertel ik het?' en 'vindt de ander mij nog wel aantrekkelijk als ik over mijn ziekte of beperking vertel?'.
Op dit soort vragen is geen pasklaar antwoord te geven. Ga eerst na hoe je je voelt in een nieuwe relatie en hoe vertrouwd en open je met je partner omgaat. Helaas kunnen sommige partners je afwijzen, wanneer zij horen dat je een ziekte of beperking hebt. Misschien is het dan goed te weten dat deze relatie toch niet tegen veel stress en spanningen bestendig geweest zou zijn.

Seks in je eentje

Ook bij masturbatie kunnen zich problemen voordoen als je een ziekte of beperking hebt. Erectieproblemen en vermoeidheid kunnen het masturberen bemoeilijken. Het kan ook zijn dat je door krachtsverlies bepaalde bewegingen niet meer kunt maken. Je kunt dan bijvoorbeeld speeltjes en hulpmiddelen als een vibrator gebruiken. Voor sommige singles met een ziekte of beperking, kan seksuele dienstverlening in behoeften voorzien.

 

Bron: http://www.seksualiteit.nl/single_met_ziekte_of_beperking_354.html

Littl'red book

Als je een spierziekte hebt, dan is je lijf niet altijd even makkelijk. Soms ga je achteruit en weet je niet hoe je je energie kunt verdelen. Misschien loop je met een hoop vragen rond. Kan ik wel seks hebben? En hoe dan? Waar vind ik kleding die om mijn lijf passen? Hellup! Ik heb altijd koude voeten! 

In Litll' Red Book vind je een alfabet aan antwoorden op vragen over relaties, seksualiteit, je lichaam en gevoelens.