Eenzaamheid


Sommige mensen met een spierziekte kunnen te kampen krijgen met eenzaamheid, omdat ze niet meer zelfstandig de deur uit kunnen. Soms is het ook heel lastig om contact met vrienden of kennissen te onderhouden. In dat geval kun je beroep doen op buddyzorg. Ook zijn er andere manieren om in contact te komen met anderen, bijvoorbeeld via de actie Maak Contact!.

 

Buddyzorg
Een buddy is een maatje waarmee je af en toe leuke dingen kunt doen. Bovendien kan een buddy leren omgaan met hulpmiddelen en bijvoorbeeld beademing, zodat je met hem/haar wťl de deur uit kunt.

 

Voor buddyzorg in jouw regio kun je de volgende links aanklikken:
Stichting buddy netwerk -- hier kun je algemene informatie lezen over buddyzorg, en er staan verhalen van buddy's en cliŽnten.


Buddyzorg Limburg
Buddyzorg Midden-Nederland
E-buddyzorg -- voor contact via het Internet
Buddyzorg Midden-Gelderland
Buddyzorg regio Zwolle
Buddyzorg Friesland
Buddyzorg Fevoland
Buddyzorg Rotterdam

 

Maak contact!
Ook kun je op een andere manier met mensen in contact komen waarmee je leuke dingen kunt doen. Zo heeft het Rode Kruis een actie, Maak contact!, waarbij je een oproep kunt plaatsen om iemand te leren kennen. Het doel van de website is gehandicapte en niet-gehandicapte mensen bij elkaar brengen. Je kunt natuurlijk ook zoeken in de databank, waarin al anderen staan. Er staan veel jongeren op de site, een aanrader dus!

Expose

 Hier laten we je kennismaken met must see/read movies/books! Ook staan er een aantal stellingen bij "expose" na aanleiding van een ervaringsverhaal.

 

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail ons dan!

En misschien zie je jouw verhaal hier terug op de website.