Een duwrolstoel, handig maar ook...


Ik heb sinds 2000 een elektrische rolstoel en ik vind het heerlijk. Wat een vrijheid! Anderen zagen het als een achteruitgang, voor mij was het juist een vooruitgang. Mijn moeder had dit met name. Al snel zag ook zij wat een vrijheid het mij toch wel geeft.

 

De laatste jaren zijn er steeds mensen (vrienden, kennissen en familie) die zeggen: 'Kan je Quickie (duwrolstoel) niet mee? Dat is makkelijker.'

 

Makkelijker voor hen bedoelen ze dan. Ik vind het namelijk vreselijk om zo afhankelijk te zijn. Mensen gaan even snel wat vragen en daar sta ik dan.

 

Onlangs meldde een vriendin dat ik toch wel mijn duwrolstoel en niet mijn elektrische rolstoel mee zou moeten nemen naar Berlijn, omdat het Centraal Station was verplaatst (we hadden nl. een hotel geboekt vlakbij het oude Centraal Station om niet met trams etc. te hoeven!) en we volgens haar niet met de elektrische rolstoel in de S-bahn konden.

 

Nu moet je weten dat we twee jaar geleden een nogal vervelende ervaring hebben gehad in Stuttgart. Volgens de site was de tram daar toegankelijk, dus ik had mijn elektrische rolstoel mee. De tram bleek bepaald niet toegankelijk (er zat een gat tussen perron en tram van 10 cm breed en 10 cm hoog). Omdat men in Duitsland geen rolstoeltaxi kent toch de tram genomen. Wat ik verwachtte gebeurde: mijn achterwielen klapte dubbel. Ik had dit verwacht, omdat dit tijdens een testsessie ook gebeurde. Die vriendin schrok zich echter wezenloos. We zijn met hulp van een sterke man op de plaats van bestemming gekomen en 2 dagen later ook weer terug.

 

Zij had - uiteraard - geen behoefte aan een herhaling van dit soort gedoe. Ik ook niet. Maar ik wilde echt wel mijn elektrische rolstoel en niet mijn duwstoel mee. Daarop bij de NS een extra hulp geboekt en bij de VSN ge´nformeerd, die zeiden dat het OV echt toegankelijk was. Dit was zo.

 

Ik merkte bij mezelf dat ik enorm baalde van het voorstel om mijn duwstoel mee te nemen. Het uitzicht van afhankelijkheid benauwde mij heel erg. Gelukkig hebben we een goed weekend gehad met mijn elektrische rolstoel en met het OV ging het ook goed.

 

Esther

 

Stelling: Een duwrolstoel maakt je afhankelijk.


Discussieer verder over dit onderwerp in de Club >

Expose

 Hier laten we je kennismaken met must see/read movies/books! Ook staan er een aantal stellingen bij "expose" na aanleiding van een ervaringsverhaal.

 

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail ons dan!

En misschien zie je jouw verhaal hier terug op de website.