Machteloze strijd


Soms voelt het leven als een strijd. Ik zit voor de tv met doppen van tandpasta en medicijnpotjes in mijn mond om de spieren van mijn kaak op te rekken die steeds korter worden. Het is al laat, en ik heb het benauwd. Ik ga naar bed en vraag hulp bij het airstacken. Ik ga op mijn zij liggen. Niet de zij waar ik lekker op lig, maar de zij waarvan ik denk dat de houding het best voor mijn kromme rug is. Ik ben de laatste tijd namelijk bang dat mijn heupen nog schever gaan staan en dat wil ik tegengaan. Ik lig alleen in mijn bed, heb het nog steeds benauwd, en mijn heupen gaan pijn doen. Ik mis armen om me heen en bedenk wie ik zo laat nog kan bellen of smsen. Ik heb zoveel vrienden en lieve mensen om me heen maar voel me op dat moment zo eenzaam.

 

Niemand van hen maakt dezelfde dingen mee en snapt waarschijnlijk wat ik voel. Strijd leveren opzich is niet het probleem, maar een strijd leveren waarvan je van te voren al weet dat je hem niet kan winnen, dat is het wat me een machteloos gevoel geeft. Ik weet dat mijn negatieve gedachten deels voortkomen uit dat het al laat is en ik moe ben. Om mezelf uit de negatieve spiraal te halen probeer ik objectief naar mijn leven te kijken. Ik bedenk me hoe blij ik ben met al mijn vrienden. Dat mijn huis haast 'gedeeld goed' is en ik maximaal een avond in de week alleen eet. Ik heb alweer voor 2 zomers vakanties op de agenda staan. Ik ben trots op dat ik op mezelf woon en afgestudeerd ben. Voor dit jaar heb ik grote plannen. Ik wil proberen of ik mijn rijbewijs kan halen, en hoop leuk werk te vinden. Ik voel mijn innerlijke kracht. Ik ben blij met wie ik ben en met mijn leven. Iemand bellen is niet meer nodig, ik val in slaap.

 

Tamar

 

Stelling: Leven met een spierziekte is een machteloze strijd

 

Discussieer verder over dit onderwerp in de Club >

Expose

 Hier laten we je kennismaken met must see/read movies/books! Ook staan er een aantal stellingen bij "expose" na aanleiding van een ervaringsverhaal.

 

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail ons dan!

En misschien zie je jouw verhaal hier terug op de website.