Matrassendillemma


Mijn vorige nieuwe uitprobeermatras was een Tempur. Bij levering wist ik eigenlijk dat het een hopeloos matras was. Een inzinkmatras. Het bleek terecht. Met name het in een Tempurbed klauteren is een afschuwelijk karwei voor iemand met mijn lichaam. Eenmaal vreesde ik zelfs voor een spierscheuring. Ook het opstaan en het omdraaien waren zwaar. Doch het opstaanprobleem te overzien en Tempur staat er juist om bekend dat je minder draait - dat loste een groot deel van het draaiprobleem op. Helaas kon ik maar op één manier op mijn zij liggen op een Tempur.

 

Maar slapen op een Tempur is heerlijk. Ik draaide veel minder (en werd dus veel minder vaak 's nachts wakker) en ik werd vaker wakker met gevoel heerlijk te hebben geslapen - wat erg plezierig is.

 

Ik besloot dus op zoek te gaan naar een matras dat net zo lekker slaapt als mijn Tempur en veel beter beweegt. Op dat matras slaap ik dus nu. Het is naamloos en van de firma Deron. Ik heb in anderhalve week nog maar twee keer het gevoel gehad rustig te hebben geslapen. Maar oh! het bewegen! In bed komen houd ik op dit matras nog jaren vol! En draaien gaat ook makkelijker. Op meerdere manieren ligt het op mijn zij goed. Maar helaas houd ik dat geen nacht vol. En op mijn rug mis ik de Tempur zo!

 

Ik heb het gevoel nu voor een onmogelijke keuze te staan:

 

- Nog lang zelfstandig in bed kunnen komen en redelijk slapen

- Nog nauwelijks in bed kunnen komen en eigenlijk hulp willen en veel beter slapen.

 

Ik vind het een afschuwelijke keuze en weet niet wat ik er mee aan moet.

 

Jippie

 

Lees meer op de weblog van Jippie

 

Stelling: Bij de keuze voor een goed hulpmiddel moet je soms een lastige afweging maken tussen wat goed en slecht is voor je lichaam en geest. Hoe ga jij hier mee om?


Discussieer verder over dit onderwerp in de Club >

Expose

 Hier laten we je kennismaken met must see/read movies/books! Ook staan er een aantal stellingen bij "expose" na aanleiding van een ervaringsverhaal.

 

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail ons dan!

En misschien zie je jouw verhaal hier terug op de website.