Waar zit jij met je aandacht?


Zorg heeft alles te maken met aandacht. Niet alleen van zorgverlener naar zorgvrager, maar juist ook andersom! Ben jij als zorgontvanger met die klus op het werk bezig in plaats van met je aandacht bij het aankleden? Grote kans dat je de dag doorbrengt met je broek half op je billen en een te innig contact met het naadje van je sok. Tja, je moet er natuurlijk wel bij blijven! Of ken je die zorgverlener die haar ziel en zaligheid bij je uitstort? Vooral 's morgens vroeg. In combinatie met het weerbericht. Goed bedoeld hoor, maar ik zit er niet op te wachten en dat naadje van die sok komt zo ook weer in beeld.

 

Wat gebeurt er nu eigenlijk? Dit heeft alles te maken met communicatie. En een belangrijk onderdeel van communicatie is aandacht. Waar gaat de meeste aandacht heen, naar jezelf, de ontvanger of de boodschap. Voel je je goed of interesseert iets je, dan kun je aan meer dingen aandacht geven. Voel je je minder of ben je niet zo gemotiveerd, dan onthoud je minder.

 

Je kent het vast wel dat je het ene moment je je irriteert aan die praatgrage zorgverleenster en het andere moment je niet eens door hebt dat ze er is. Hoe komt dit nu? Dit heeft onder meer te maken met waar jij met je aandacht bent. En dit kun je dus sturen! Jij bepaalt waar je aandacht heengaat. Naar jezelf, de ander of de boodschap.

Blijft natuurlijk dat het mijn ervaring is en dit is hoe ik het zie. De ander ervaart het waarschijnlijk weer heel anders. Het zegt alles over mij. Niets over de ander. Stel dat het voor jou belangrijk is dat privé en zakelijk gescheiden blijven. Grote kans dat je anders reageert op een zorgverlener die veel over zichzelf praat, dan iemand die dit helemaal niet belangrijk vindt. Met andere woorden, wat jij belangrijk vind, bepaalt hoe jij het gedrag van de ander ziet.

 

Zo vind ik het belangrijk dat mijn kleding en haar goed zit. Hier gaat de meeste aandacht op dat moment dan ook heen. Ik heb dan echt geen aandacht voor een persoonlijk verhaal van de ander. Sterker nog, ik vind het dan zelfs storend, want ik merk dan dat de ander er niet helemaal bij is. Ik zeg het dan ook. Alles voor een goed kapsel ;-)!
Een ontspannen werkomgeving vind ik ook van belang. Dus als de ander een keer veel praat en ik kan met mijn aandacht vooral bij mezelf zijn, dan werkt dat prima. Ik voel me er goed bij en alles gaat goed. Een andere keer zal ik wel met de meeste aandacht bij de ander zijn of vragen of ze stil wil zijn. Het is maar net wat voor mij op dat moment belangrijk is.

 

Christel Mantel

 

Stelling : Door te weten wat ik belangrijk vind voor mezelf, mijn adl en de zorgverlening, kan ik flexibel omgaan met mijn aandacht. Dit maakt zorg ontvangen acceptabel en je haar zit altijd goed!

Expose

 Hier laten we je kennismaken met must see/read movies/books! Ook staan er een aantal stellingen bij "expose" na aanleiding van een ervaringsverhaal.

 

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail ons dan!

En misschien zie je jouw verhaal hier terug op de website.