Medische keuring rijbewijs


Als je een spierziekte hebt en rijlessen wilt gaan volgen of je rijbewijs wilt vernieuwen, moet je waarschijnlijk eerst een 'Verklaring van geschiktheid' bij het CBR aanvragen. Het zou goed kunnen dat hier een medische keuring bij komt kijken. Het CBR wijst hiervoor een medisch specialist bij jou in de buurt aan.

 

Deze keuring kost geld. De maximumtarieven voor de verschillende soorten specialisten zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) en zijn te vinden op hun site. Het is echter mogelijk dat de specialist die het CBR aan jou toewijst zich niet automatisch houdt aan het maximumtarief dat op hem of haar van toepassing is. Het gevolg is dat je een hogere rekening zou kunnen krijgen dan nodig is.

 

Wees hier dus goed van bewust als je een 'Verklaring van geschiktheid' aanvraagt bij het CBR, en controleer altijd de site van het NZA voordat je een rekening betaalt.

 

Bron: Christel Mantel, die van haar neuroloog een rekening van €230,- kreeg, terwijl ze maar maximaal €160,26 hoefde te betalen.

Moov'n

Hier vind je info over mobiliteit. Daar vallen hulpmiddelen (vanaf nu 'stuts'!) onder, maar ook vervoer - naar school, naar vrienden enzovoort. En... je leest hier hoe je zelf je rijbewijs kunt halen!