Handmatig getild met speciale tilmat


Soms kom je in situaties terecht waarin je getild moet worden, zonder dat er een tillift in de buurt is. Altijd lastig, want ook al zijn er meerdere sterke jongens of meiden aanwezig om je te helpen, echt comfortabel is het niet. Niet voor jou, maar ook zeker niet voor degenen die zich in bochten moeten wringen om je te tillen.

 

Hiervoor hebben we twee oplossingen voor je gevonden.

  

TranSeat

Van Etac is er de TranSeat (de link van engelstalige site, is ook te krijgen in Nederland). Dit is een soort van stoeltje van een sterke stof en is helemaal opvouwbaar waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen.

Uit eigen ervaring (Maarten): Deze kun je bijvoorbeeld voordat je een dag ergens heen gaat alvast in je stoel leggen wanneer je denkt handmatig getild te moeten worden die dag. Verder heb ik hem altijd in de auto liggen, zodat wanneer het nodig is ik makkelijkgetild kan worden. 

 

Transportband
Het tilcentrum heeft als oplossing de Transportband. Hij ziet eruit als een doorsnee tilband voor een tillift, maar met handig geplaatste handgrepen in plaats van aanhangpunten. Zo zit jij comfortabel en kunnen de mensen die je moeten helpen zo verantwoord mogelijk tillen. Bovendien is hij klein en compact, zodat je hem altijd wel ergens bij je kunt stoppen.

 


Dus als je geregeld op plaatsen komt waar je door anderen getild moet worden, dan is een van deze twee handige tilmatten misschien iets voor jou!

Moov'n

Hier vind je info over mobiliteit. Daar vallen hulpmiddelen (vanaf nu 'stuts'!) onder, maar ook vervoer - naar school, naar vrienden enzovoort. En... je leest hier hoe je zelf je rijbewijs kunt halen!