Boodschappen halen en koken


De boodschappen in huis halen kan een hele opgave zijn. Je zit in een rolstoel en het potje kruiden dat je wil hebben staat natuurlijk weer net op de bovenste plank en die fles cola is wel heel zwaar. Ook als je niet rolstoelgebonden bent kan het een energievretende onderneming zijn. Eenmaal thuis moet dan ook nog eens de maaltijd bereid wordenů.. Hier enkele tips:

 

Op de site van albert kan je online boodschappen bestellen bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Deli XL SHOP. De kosten voor het thuis bezorgen bedragen € 6,80 en het minimum bestelbedrag is € 50.

 

Als je een persoonsgebonden budget hebt kan je met je 'hulp' boodschappen gaan doen. Hij/zij kan je ook helpen met koken. Officieel is dit niet de bedoeling van het PGB, maar als je eenmaal ge´ndiceerd bent voor een bepaald aantal uren kan je zelf besluiten waarvoor je deze wil gebruiken. Veel gerechten zijn geschikt om in te vriezen dus kan je meteen voor een paar keer koken.

 

Misschien iets duurder maar het scheelt al veel bereidingstijd als je producten koopt die al gesneden zijn (bijvoorbeeld een zakje sla of roerbakgroenten, aardappelschijfjes).

 

Je kan ook maaltijden laten bezorgen van Tafeltje Dekje. Je hoeft deze maaltijden dan alleen nog maar op te warmen in de magnetron. Heb je geen magnetron dan kan je er vaak een huren. Omdat Tafeltje Dekje per gemeente verschillend geregeld is kan je voor informatie het beste even met een zoekmachine zoeken op 'tafeltje dekje' en de gemeente waarin je woont. Je vindt dan meestal een site voor senioren maar tafeltje dekje is ook voor mensen die vanwege ziekte of handicap niet zelf kunnen koken.

 

Natuurlijk is het ook altijd gezellig om samen met vrienden te koken en te eten. Dus maak een eetafspraak, jij doet gewoon wat je kan en zij helpen. Handig en gezellig!

 

Eet smakelijk!

 

Tekst geplaatst/gewijzigd op: 25-02-2014

My House

Wonen op je eigen plek. In je eentje of met anderen. Zelfstandig of in een instelling. In een gezellig rommelhok of in een mooi strak interieur. Mogelijkheden te over. In Hellup lees je er alles over. Zoek uit wat bij je past en waar jij je lekker bij voelt.