Een handig kookboek


eenhandig kookboekEen kookboek voor mensen met één hand- en anderen die niet zo handig zijn in de keuken. Anita van Gelder, zelf halfzijdig verlamd geraakt na een operatie, verzamelde een flink aantal recepten tijdens haar revalidatie. Een aantal topkoks omarmden het initiatief en zijn de uitdaging aangegaan om een van hun eigen recepten met één hand te bereiden. Zo ontstond 'Eén handig kookboek'.

Al is het voornamelijk gericht op éénhandig koken, er staan zeker een paar goede adviezen in voor als je weinig kracht hebt. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd scherpe messen gebruikt!

 

Het boek wordt uitgegeven door Nationale Vereniging de Zonnebloem en de Stichting Vrienden van de Tolbrug (zij werven fondsen voor het revalidatiecentrum de Tolbrug waar Anita revalideerde). De topkoks die de hand uit de mouw staken, zijn Margo Reuten, Nico Boreas, Ronald Tausch, Thijs Vis en Harrie Hendriks. Cas Spijkers schreef het voorwoord van het kookboek.

 

Je kunt het boek bestellen via de website van de Zonnebloem.

 

 

My House

Wonen op je eigen plek. In je eentje of met anderen. Zelfstandig of in een instelling. In een gezellig rommelhok of in een mooi strak interieur. Mogelijkheden te over. In Hellup lees je er alles over. Zoek uit wat bij je past en waar jij je lekker bij voelt.