Huurtoeslag


Betaal je te veel huur in verhouding tot je inkomen, dan krijg je huurtoeslag. Je hoeft de huurtoeslag maar één keer aan te vragen via toeslagen.nl. Daarna krijg je de toeslag elk jaar vanzelf.


Hoogte huurtoeslag

Hoe hoger je (gezins)inkomen, hoe minder huurtoeslag je krijgt. Boven een bepaalde grens krijg je zelfs helemaal geen huurtoeslag meer. Sommige vormen van inkomen tellen niet mee voor de huurtoeslag, bijvoorbeeld een verhoging van je arbeidsongeschiktheidsuitkering in verband met kosten voor oppas en verzorging.

 

Meer hierover staat op de VSN pagina over huurtoeslag en op de speciale huurtoeslag pagina van rijksoverheid.

 

Gunstige voorwaarden

Soms kun je vanwege je handicap of ziekte huurtoeslag krijgen terwijl je niet aan alle voorwaarden voldoet, bijvoorbeeld als je onzelfstandige woonruimte huurt in een gebouw voor begeleid wonen. Of je krijgt meer toeslag dan normaal, bijvoorbeeld als je in een aangepaste woning woont. Je moet eerst zorgen dat je huurtoeslag krijgt. Daarna kun je met een formulier (verzoek bijzondere situatie huurtoeslag, te downloaden op toeslagen.nl) je bijzondere situatie oorgeven. Meer informatie en proefberekeningen vind je op toeslagen.nl.

 

Andere bijdragen in de huur

In sommige gevallen kun je woonkostentoeslag krijgen. Dit is een vorm van bijzondere bijstand van de gemeente. Je kunt hierop een beroep doen als je een woning huurt met een huurprijs boven de huurgrens en door een plotselinge inkomensdaling buiten eigen schuld de huur niet meer kan betalen.

 

Tekst geplaatst/gewijzigd: 02-03-2014

 

My House

Wonen op je eigen plek. In je eentje of met anderen. Zelfstandig of in een instelling. In een gezellig rommelhok of in een mooi strak interieur. Mogelijkheden te over. In Hellup lees je er alles over. Zoek uit wat bij je past en waar jij je lekker bij voelt.