Reiservaring Rome

Geplaatst door khadija op 16 Jun 2010 21:32
Zijn er mensen die naar Rome zijn geweest? Wat zijn jullie verhalen? In welke hotels verbleven jullie? Is het te doen met een rolstoel?

Ik wil namelijk een keer naar Rome, want het lijkt mij een mooie stad.
Er zijn 10 reacties
Reactie door Ellen op 24 Oct 2014 12:16
Wauw, Rome, tof!
Ik ga me er eens in verdiepen! Dank voor de tips.
Ellen
Reactie door leo op 13 Aug 2014 16:13
Hoi,
Wij willen in mei naar Rome. Wij zoeken een locatie waar ruimte is voor een tillift en waar een hoog laag bed en een douche brancard is.
Wie heeft een goed adres. Iets waar ook nog 6 extra mensen in de buurt kunnen bivakkeren.
Groetjes
Leo
Reactie door Eelke op 15 Sep 2010 19:41
Het is accessible italienholliday.com, wij zaten in hotel delle vitorie
Reactie door Eelke op 15 Sep 2010 19:36
Ik ben vorig jaar naar Rome geweest. Mijn partner zit ook in een rolstoel. We Zijn de hele stad doorgecrossed en dat ging prima. De stoepen zijn lastig maar wij reden dus veel over de weg. Was prima te doen de Italianen zijngewend aan druk verkeer met vooruitschietende scooters en smartjes, dus twee rolstoelen konden er nog wel bij. Ons hotel zat in de buurt van het Vaticaan. Dus was wel even rijden naar de stad zelf. Wc waren soms lastig te vinden. Maar bij de grote bezienswaardigeheden ging het meestal goed. We zijn ook met het vliegtuig gegaan. Taxi stond al klaar hadden we in nederland geregeld via een site, accessible Italie geloof ik. Wil je meer weten? Mail me maar. Of vraag maar via dit forum
Reactie door Kim H. op 13 Sep 2010 13:17
Ik ben destijds met de schoolbus meegeweest. Verder heb ik niet echt problemen ondervonden met de bezienswaardigheden.
Reactie door Nienke op 24 Aug 2010 17:30
Ik ben er trouwens met een vliegtuig heengeweest! Er stonden genoeg taxi's buiten het vliegveld, waaronder ook rolstoeltaxi's, dus het vervoer is zo te regelen! Als je bereid bent om meer geld te betalen in ieder geval.
Reactie door Nienke op 24 Aug 2010 17:27
Ik ben 2,5 jaar geleden naar Rome geweest en dit was goed te doen. Je moet er wel wat voor over hebben, want je loopt altijd wel tegen een paar trappen aan oid. Met mijn duwrolstoel was dit echter goed te doen. De St. Pieter is mooi aangepast! Je hebt een aparte ingang voor invaliden wat je inderdaad een heleboel wachttijd bespaart. Er is zelfs een invaliden toilet aanwezig! Verder zijn wij de hele stad doorgeweest met een touristen dubbeldekker die je in elke stad wel ziet.
Reactie door khadija op 23 Jun 2010 19:04
@ Kim H. Hoe ben je naar Rome geweest? Ben je met de vliegtuig naar Rome geweest? Zijn de bezienswaardigheden toegankelijk in Rome?
Reactie door Zoë op 17 Jun 2010 11:44
Rome lijkt mij ook erg mooi. Hier zou ik ook wel eens heen willen! Zelf geen ervaring mee dus maar ik ben wel erg benieuwd naar ervaringen van andere mensen!
Reactie door Kim H. op 17 Jun 2010 11:06
Ik ben een aantal jaar geleden met mijn elektrische rolstoel op schoolreis naar Rome geweest. Wij verbleven in een jeugdherberg, maar alleen de mannenafdeling had een "aangepast" (lees iets groter dan normaal) douche/toilet. Minimaal dus.
Rome was voor zover ik me kon herinneren verder goed te doen. De st. pieterskerk kun je via de zijkant in en dat scheelt een paar uur wachttijd... Wij nemen wel altijd plankjes mee, want je weet nooit wat je tegenkomt.

Nieuwste weblog