van wao naar een hoop ellende?

Geplaatst door Hann op 12 May 2003 20:12
Ik zit al vanaf het begin van mijn studieperiode in de Wajong, en krijg zodoende een wao-uitkering, huursubsidie, en ik heb een lage bijdrage voor voorzieningen en pgb-hulp. Nu sta ik op het punt te gaan werken, liefst niet al te veel uren (max. 30) per week. Ik ben bang dat ik financieel niet echt ruimer kom te zitten, omdat al die \'voordelen\' wegvallen. En god, wat zou ik blij zijn als ik wat meer te makken had; ik zit vaak voor het einde van de maand echt krap bij kas. Heeft iemand ervaring met het betreden van de arbeidsmarkt na een Wajong-uitkering? En valt het financieel erg tegen?

Hann
Er zijn 7 reacties
Reactie door Freek op 30 Aug 2017 15:21
Ik ben zelf ooit begonnen met wat bij te verdienen door het <a href="https://freelancer.nl/programmeur/app-ontwikkelen">ontwikkelen van apps</a>, maar jij kan iets anders kiezen. Zoveel manieren om een centje hier en daar te pakken...
Reactie door Hann op 03 Jun 2003 22:11
Sjonge, wat heb ik veel gehad aan de teksten in 9 till 5! Ik heb vandaag mijn eerste baan aangeboden gekregen na een Wajong-uitkering, en ik ben echt wat verder geholpen!
Reactie door Comic op 17 May 2003 15:27
Dat moet je dat gewoon gaan doen! Maar mijn advies blijft staan. Laat je goed voorlichten... en ook al ga je dan achteruit op je uitkering, dan nog is het handig om te kijken wat het meest gunstig is... voor wat je wil, en wat kan.
Reactie door Hann op 17 May 2003 13:13
Ja, maar zelfs als ik alles misloop en er echt niet op vooruit ga, wil ik gewoon werken! Ik heb na 8 jaar en twee studies gewoon zin om mijn kennis in praktijk te brengen!
Reactie door Comic op 16 May 2003 23:46
Dat bijverdienen is niet bepaald een vetpot. Je kan amper bijverdienen, met alleen vakantiewerk voor 6 weken loop je hier al de kans op dit te overschreiden.

Ik zal gewoon doen wat Nicole je zegt. Neem contact op met het GAK en laat hun jou vertellen uitleggen en berekenen wat voor jou het gunstigst is. Het GAK heeft namenlijk naast het verstrekken ook het doel zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk te helpen/krijgen. Sommige dingen geven nog extra problemen dus controleer ook meteen even hoe dat zit met huursubsidie of andere dingen die je hierdoor misschien weer mis loopt.
Reactie door Nicole op 14 May 2003 11:11
Misschien kunnen ze bij het GAK meer informatie geven. Je mag een bepaald bedrag bijverdienen en huursubsidie e.d. is inkomensafhankelijk, maar een Wajong zit eronder. Dus er is een marge.

Suczeven,

Reactie door Natasha op 12 May 2003 22:28
Subsidies zijn meestal gebasseerd op je inkomen van 1 of 2 jaar terug, dus die inkomensval zal niet gelijk komen. Verder is het in theorie wel de bedoeling dat je inkomen stijgt - doch slechts een klein beetje. Maar eerst stijgt het dus meer!

Nieuwste weblog