Overgang naar rolstoel?

Geplaatst door Freyja op 05 Feb 2015 19:35
Lopen heb ik nooit 100% geweldig gekund, maar ik ben bang voor het feit dat ik misschien ooit helemaal niet kan lopen.
Ik en mijn vader hebben beiden HSP type 10 in een 'verzwaarde' vorm waardoor de symptomen al heel vroeg aanwezig zijn, terwijl dat normaal op latere leeftijd komt. (~18)
Nu, bijna 18, voel ik mijn benen hevig afzwakken en zelfs wegvallen als ik mezelf te ver door zet gepaard met hevige pijn.
Nooit heb ik mijzelf als gehandicapt gezien en weiger ik mij ook zo te gedragen, maar ik ben komt het toch wel heel dichtbij mij en weet ik niet op ik mijn 20ste kan lopen.

Dit is voor mij heel beangstigend en daarom wil ik graag weten hoe het is voor andere mensen die pas later in een rolstoel zijn gekomen en hoe dit hun (sociale)leven heeft verandert.
Er zijn 2 reacties
Reactie door TT op 09 Apr 2015 01:14
Hey Freyja,

Beetje late reactie maar zag dat je er niet veel had.

Ik heb AvF en ben 25. Zit sinds 2 jaar in een rolstoel omdat lopen gewoon niet meer gaat. Misschien 2 stappen.

Ik vond het heel irritant om in het begin met een rollator en daarna met een rolstoel buiten te lopen/rijden. Komt door een structurele hekel aan bejaarde xD
Maar na een tijdje ben je het wel gewent en krijg je ook steeds meer schijt aan mensen die naar je kijken.

Vrienden en bekende willen je meestal graag helpen, deur open houden of ff duwen. Mij valt het me nu steeds meer op dat je niet overal meer na toe kan zonder veel rompslomp.

Kwa vrienden vast houden. Je leert heel snel wie je echte vrienden zijn. En bij is me sociale leven kwa aantal vrienden wel achteruit gegaan. Het is gewoon wat lastiger om met het normale leven mee te doen. Bedoel ik 2 keer per week naar de kroeg. uit eten. Bij vrienden binnen komen met de rolstoel. Dat soort dingen.

Ik hoop dat ik je zo wat meer info heb kunnen geven. Als je nog vragen heb dan hoor ik ze graag ;P.

Mvg,

TT
Reactie door Esther op 17 Feb 2015 20:29
Ik heb nooit echt goed kunnen lopen. Tot mijn 20e gedaan met een driewielfiets en een duwrolstoel voor de lange stukken. Sinds mijn 20e heb een elektrische rolstoel (mijn armen werken ook niet goed). Ik vond het een giga bevrijding. Ik kon zelf weg en leuke dingen doen. Heerlijk

Nieuwste weblog