Uit huis & op kamers - van...

Geplaatst door Lily op 15 Apr 2015 20:12
Hallo allemaal!

Ik ben Lily, bijna 20 jaar oud, en ik zit nu in 6 VWO. Mijn uiteindelijke eindbestemming is de universiteit, en ik heb Sterrenkunde in Leiden voor ogen. Nu is het zo dat ik erg graag op mezelf wil gaan wonen, maar afgezien daarvan de reistijd van Almere (waar ik woon) naar Leiden ook erg groot is. Zo ben ik bezig met aangepaste huurwoningen vinden, maar dit is echt héél lastig.

Ook neem ik in overweging dat áls ik een geschikt kamertje heb en me zorg zelf regel via een PGB (zoals ik dat nu thuis doe) dat heel erg veel werk is. Mensen vinden, inwerken, plannen, etc. En als er iemand onverwachts heel erg ziek wordt maar ik wel om 9u in de college banken moet zitten, wordt het heel lastig.

Daarom kijk ik nu naar Fokuswoningen, omdat dan de zorg in ieder geval gegarandeerd is, en je er gelijk geschikte woonruimte bij krijgt (ahem huurt).

Ik heb eigenlijk twee vragen:
- kan iemand van jullie mij wat meer vertellen over Fokus en jullie ervaringen daarmee? Waar zijn jullie blij mee, of waar lopen jullie tegen aan?
- heeft iemand ervaring van wonen in Den Haag (volgende week een bezichtiging van een woning daar)? Hoe is de stad, wat toegankelijkheid betreft?

Alvast heel erg bedankt!
Liefs, Lily :-)
Er is 1 reactie
Reactie door Kim H. op 18 Apr 2015 11:14
ee Lily,

Ik woon ook al sinds mijn studententijd bij Fokus en dat bevalt prima. Voornaamste is dat je niet aan oproeptijden bent gebonden, dus als je tot midden in de nacht wilt feesten, kan dat ook. Nadeel is dat je niet het "op kamers idee" mee krijgt. Daarom had ik een deel van mijn woning aan andere studenten verhuurd en dat was leuk. Fokus biedt alle zorg die bij verzorging hoort en ook lichte verpleegkundige handelingen (EVA). Ook hand en span hulp leveren ze, maar in beperkte (korte maten). Voor HH en langdurigere begeleidings hulp ben je nog steeds op pgb aangewezen. Ook buiten de deur is aanvullend pgb handig.

Laat maar weten als je meer vragen hebt!

Nieuwste weblog