Nieuws

Tesselhuus 2016

17 November 2015 12:46:00

Op vakantie naar Texel zonder je ouders? Meld je aan!

Lekker ontspannen op Texel. Een rondvlucht maken boven het eiland, naar het strand,  zwemmen, shoppen, terrasje pakken, varen met de garnalenkotter. Er kan heel veel en er hoeft niets.

In het Tesselhuus zijn vier slaapkamers met elk twee hoog-laag bedden, drie aangepaste badkamers, een volledig rolstoeltoegankelijke keuken en een grote woonkamer met een zithoek, tv en een grote eettafel. Het huis is van alle gemakken voorzien, zoals douchebrancards en tilliften. Achter het huis is een grote tuin waar je kunt ontbijten of ’s middags in de zon kunt zitten. Op de bovenverdieping van de woning bevinden zich vijf slaapkamers voor de vrijwilligers. Het centrum van De Koog ligt op loopafstand en ook het strand is binnen tien minuten te bereiken. 

Begeleiding
Er gaan acht tot tien vrijwilligers mee die helpen met de persoonlijke verzorging en begeleiding van de activiteiten. De vrijwilligers hebben meestal een achtergrond in de zorg. Ook gaat er in ieder geval één gediplomeerd verpleegkundige mee. Deze houdt zich bezig met de medicijnen en de medische zaken, zoals beademing of airstacken.

Veel te doen
Tijdens de vakantieweken wordt er van alles georganiseerd. Een rondvlucht boven het eiland, naar het strand, zwemmen, bezoek aan Ecomare, terrasje pakken, shoppen, naar de discotheek, een kaasboerderij of bierbrouwerij bezoeken, varen op de garnalenkotter, naar De Koog of Den Burg, het kan allemaal. De activiteiten hangen vooral af van de wensen van de deelnemers. Met de aangepaste touringcar kunnen uitstapjes gemaakt worden. Naast activiteiten buitenshuis worden er vaak spelletjes gespeeld, of er wordt een filmpje gekeken. Natuurlijk wordt er ook een bonte avond gehouden.

Iedere avond brengt een cateringbedrijf een heerlijk driegangenmenu, met als hoogtepunt van de week een barbecue, die wordt verzorgd door bestuursleden van het Tesselhuus. Daarnaast zorgt de stichting Tesselhuus voor een volle provisiekast en zakgeld voor de uitstapjes.

Even wennen
De jongeren die deelnemen zijn vaak nog nooit een week zonder hun ouders van huis geweest. Dat is even wennen, maar meestal pakt het heel goed uit. Naast het samen doen van leuke activiteiten is er ook plaats voor een goed gesprek. Over de spierziekte, over wat ze bezighoudt, over dingen die nog wel kunnen, maar waar ze misschien nog nooit aan hebben gedacht. Als een deelnemer iets heel graag wil, dan wordt er alles aan gedaan dit te realiseren, natuurlijk op een verantwoorde manier. 

Voor 2016 biedt de stichting Tesselhuus de volgende weken aan:
Week 32: 06-08 / 13-08-2016: Jong volwassenen 
Week 33: 13-08 / 20-08-2016: Jongeren 
Week 35: 27-08 / 03-09-2016: Volwassenen 
Week 36: 03-09 / 10-09-2016: Jong volwassenen 

Ben je  geïnteresseerd, meld je dan aan via Tesselhuus 2016. Je krijgt dan een medisch formulier toegestuurd aan de hand waarvan je mogelijk wordt geselecteerd voor een week in het Tesselhuus.

Aanmelden kan tot uiterlijk 30 januari 2016.

Naar nieuwsoverzicht » « terug