Nieuws

Toegankelijke trein

28 maart 2013 13:19:00

Treinen en treinstations worden steeds toegankelijker voor mensen in een rolstoel.

Ook het reizen voor doven, slechthorenden, blinden, slechtzienden en mensen met een motorische beperking is makkelijker geworden.

 

Instaphulp

Wanneer je met de rolstoel wil reizen met de trein moet je 3 uur voor je vertrek bellen om instaphulp te krijgen. Vanaf 2015 wordt deze tijd verkort naar 1 uur. Zo kun je de reis dus makkelijker op het laatste moment aanpassen. Behalve de tijd voor vertrek is het ook zo dat er nu op meer stations in nederland instaphulp is. Het overzicht van de 94 stations met instaphulp kun je via deze link bekijken.  

 

Verbeterde stations

In 2013 heeft NS op 6 stations liften geplaatst, 31 nieuwe hellingbanen aangelegd en op 19 stations de hoogte van het perron aangepast zodat stations beter toegankelijk zijn geworden voor mensen in een rolstoel en het in en uit stappen makkelijker is geworden. 

 

 

 

Naar nieuwsoverzicht » « terug

cftd en zwanger

Hallo allemaal,
Ik ben Pamela en zwanger van mijn 1ste kindje we zijn dolgelukkig ik had nooit gedacht dat dit mij nog eens gegund mocht zijn.
Nu...

18e verjaardag dilemma

Ik ben 7 augustus 18 geworden, en nu wil ik het met een paar vrienden vieren, maar ik heb totaal geen idee hoe ik zoiets moet organiseren en wat...