Nieuws

Solliciteren met een beperking!

10 December 2009 11:44:00

Heb je een chronische ziekte of handicap en je wilt solliciteren? De nieuwe sollicitatiegids van kenniscentrum Welder kan je hier wellicht bij helpen.

Deze sollicitatiegids voor werkzoekenden met een handicap of chronische ziekte gaat verder dan alleen het geven van tips. De sollicitatiegids heeft de vorm van een werkschrift; de werkzoekende kan er zelf stapsgewijs en praktisch mee aan de slag. De uitgave is bedoeld voor zowel mensen met als zonder werk(ervaring).

 

Zelfonderzoek
De gebruiker van de Sollicitatiegids doet allereerst zelfonderzoek en oriŽnteert zich op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt door invulling van gerichte vragen, bijvoorbeeld naar interesses en motivatie, het vermogen om te gaan met problemen, doorzettingsvermogen en kennis van de eigen sterke kanten. Confronterende vragen worden niet uit de weg gegaan: vertel je bij een sollicitatie dat je 'iets mankeert' en zo ja, hoe breng je dat?

 

Oefeningen
Het solliciteren zelf komt uitgebreid aan bod. De gids bevat oefeningen in het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken. De publicatie geeft ook informatie over de rechten en plichten van de sollicitant.

 

Bestellen
De uitgave 'Solliciteren en gezondheid, sollicitatiegids voor mensen met speciale wensen door chronische ziekte of handicap' kost        € 12,50.

De uitgave kan besteld worden via de webwinkel van de CG-Raad.

 

 

 


 

Naar nieuwsoverzicht » « terug